Sylvilagus palustrismarsh kani

Kirjailija: Leah Thompson

Maantieteellinen alue

Sylvilagus palustris(suon kani) tavataan osissa Yhdysvaltojen kaakkoisosaa. Sen levinneisyysalueeseen kuuluvat Kaakkois-Virginia, Etelä-Georgia, Itä-Alabama, Floridan niemimaa ja Floridan rannikon saaret. AlalajiSylvilagus palustris hefnerion uhanalainen ja sen levinneisyysalue on rajoitettu Florida Keysin alaosaan. Tällä hetkellä Virginian ja Pohjois-Carolinan Dismal Swampissa on suurin suon kaniinikanta.('Virginia Department of Game and Inland Fisheries', 2007; Faulhaber, et al., 2006; Wilson ja Ruff, 1999)

  • Biomaantieteelliset alueet
  • lähellä
    • syntyperäinen

Habitat

Suokaneja tavataan alankoalueilla, joiden korkeus on enintään 152 metriä. Niitä löytyy makean veden suiden ja suistoalueiden läheltä. Suokanit ovat puoliksi vedessä eläviä ja tarvitsevat kasvillisuutta lähellä pysyvää vesilähdettä.(Jones, 1997; Wilson ja Ruff, 1999)



  • Luontoalueet
  • leuto
  • maanpäällinen
  • makeanveden
  • Aquatic Biomes
  • murtovesi
  • Kosteikot
  • suo
  • Alueen korkeus
    0-152 m
    0,00 - 498,69 jalkaa

Fyysinen kuvaus

Suokanit ovat keskikokoisia kaneja, joilla on lyhyet, pyöreät korvat ja pienet jalat. Pää ja häntä ovat pienempiä kuin itäisen puuvillahäntäkanin (Sylvilagus floridanus). Suokanit ovat tummanruskeista punaruskeisiin ja niiden vatsa on tumma. Ominaisuus, joka erottaaS. palustriskaikista muistapuuvillahäntäkaniton heidän hännän alapuolen tumma väri. muupuuvillahäntäkanitniillä on valkoiset alapinnat pyrstään. Suokaniineilla on harva turkki ja huomattavan pitkät varpaankynnet takajaloissaan. Olennaista seksuaalista dimorfismia ei ole.('Virginia Department of Game and Inland Fisheries', 2007; Chapman ja Feldhamer, 1982; Wilson ja Ruff, 1999)



  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • sukupuolet yhtä lailla
  • Alueen massa
    1 200 - 2 200 g
    oz
  • Alueen pituus
    425-440 mm
    16,73 - 17,32 tuumaa

Jäljentäminen

Suokanit ovat siveellisiä ja pariutuvat useiden kumppanien kanssa pesimäkauden aikana. Naaraspuoliset suokaniit ovat yleensä alueellisia tänä aikana. Uroskivespussit laskeutuvat vain seksuaalisen aktiivisuuden kuukausina.(Chapman ja Feldhamer, 1982; Jones, 1997)

  • Parittelujärjestelmä
  • polygynandrous (promiscuous)

Suon kanit, kuten kaikkipuuvillahännät, ovat saaneet aikaan ovulaation. Pseudoraskaus voi tapahtua, jos naaras saa ärsykkeitä hedelmättömältä mieheltä tai toiselta naiselta. Pseudoraskaus kestää vain noin puolet normaalista raskausajasta, joka on tyypillisesti 28-37 päivää pitkä. Niiden pesimäaika on helmikuusta syyskuuhun. Naaralla voi yhden kauden aikana olla jopa neljä pentuetta. Pesiminen voi tapahtua ympäri vuoden Etelä-Floridassa. Suokaniineilla on pienet pentueet, kahdesta neljään poikasta. Pentueen takaisinimeytyminen, kun raskaus keskeytyy ja naaras imee uudelleen syntymättömän pojan ravintoaineet, on harvinaistaSylvilagus palustrispienen pentueen kokonsa vuoksi. Imetykseen kuluu vähemmän aikaa, vain noin 12-15 päivää.(Chapman ja Feldhamer, 1982; Jones, 1997)



  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausikasvatus
  • ympärivuotinen jalostus
  • gonochoric / gonochorist / kaksikotinen (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • indusoitunut ovulaatio
  • eläviä synnyttäviä
  • Pesimäväli
    Suokanit lisääntyvät kolmesta neljään kertaa vuodessa.
  • Lisääntymisaika
    Joissakin niiden levinneisyysalueen suokanit lisääntyvät helmikuusta syyskuuhun, ja ne lisääntyvät ympäri vuoden Etelä-Floridassa.
  • Jälkeläisten lukumäärä
    2-5
  • Keskimääräinen jälkeläisten lukumäärä
    23
    Ikä
  • Raskausajan vaihteluväli
    28-37 päivää
  • Vaihteleva vieroitusikä
    12-15 päivää
  • Aikaa itsenäistymiseen
    12-15 päivää
  • Keski-ikä seksuaali- tai lisääntymiskypsässä (nainen)
    Sukupuoli: nainen
    219 päivää
    Ikä

Suokanit syntyvät sokeina ja täysin avuttomia. Poikaset käyttävät jalkojaan ryömimiseen syntyessään, heidän silmänsä avautuvat 4–5 päivässä. Naaraspuoliset kaniinit imettävät poikasiaan, kunnes ne ovat itsenäisiä, 12–15 päivän ikäisinä. Pesät ja pojat ovat alttiita tulville. Urospuoliset suokanit eivät osallistu poikasten hoitoon.(Chapman ja Feldhamer, 1982; Jones, 1997)

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • esilannoitus
    • suojelemassa
      • Nainen
  • ennen kuoriutumista / syntymää
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Nainen
  • esivieroitus/painatus
    • provisiointi
      • Nainen

Elinikä/Pitkäikäisyys

Suokanit voivat elää luonnossa jopa neljä vuotta, mutta useimmat eivät elä vuoden ikäisiksi. Epäkypsät suon kaniinit ovat alttiimpia saalistukselle. Elinajanodoteesta vankeudessa ei ole saatavilla tietoa.(Jones, 1997)

  • Tyypillinen elinikä
    Tila: villi
    4 (korkea) vuotta
  • Keskimääräinen elinikä
    Tila: vankeus
    7,6 vuotta
    Ikä

Käyttäytyminen

Suokanit ovat yksinäisiä, vaikka yksilöt voivat ryhmittyä alueille, joilla on tiheitä luonnonvaroja. Naaraspuoliset suokaniit ovat omiaan olemaan alueellisempia pesimäkauden aikana. Suokanit nukkuvat pesissä, jotka on tehty heinistä, rikkaruohoista ja vuorattu kanin turkilla. Uroshierarkiat havaitaan usein läheisissä lajeissa, kutenSylvilagus floridanusjaSylvilagus aquaticus, vaikka niitä ei ole havaittu suon kaneissa.(Chapman ja Feldhamer, 1982; Jones, 1997; Faulhaber, et ai., 2006)



  • Keskeiset käyttäytymiset
  • mahtavaa
  • suolaista
  • yöllinen
  • liikkuva
  • istuva
  • yksinäinen

Kotialue

Samaa sukupuolta olevien henkilöiden valikoimat ovat harvoin päällekkäisiä. Miehillä on tapana matkustaa pitkiä matkoja kuin naarailla. Erityisesti nuorilla miehillä on laajat kotialueet.(Chapman ja Feldhamer, 1982; Jones, 1997; Faulhaber, et ai., 2006)

Kommunikaatio ja havainto

Käytettävissä olevista viestintämenetelmistä on vain vähän tietoaSylvilagus palustris. Lähisukulaiset lajitSylvilagus floridanusjaSylvilagus aquaticuson tutkittu intensiivisemmin. Naaraat ryntäävät ja hyppäävät muiden suon kaniinien läsnä ollessa. Urokset osoittavat valppaita ja alistuvia asentoja, mutta heillä on myös taipumus naarmuuntua, nousta ja haravoida tassuja.(Chapman ja Feldhamer, 1982)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • kemiallinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokailutottumukset

Suokanit ovat kasvinsyöjiä ja niiden ruokavalio vaihtelee vuodenaikojen mukaan. He syövät monenlaista kasvillisuutta, mukaan lukien karhunvatukat (Rubus ursinus), juurakot, sipulit, suoheinät, ankkaperuna (Sagittatia fasciculata), cattails (Typha), kimallus (Centella respanda), suopennywort (Vesisirkka) ja vesihyasintit (Eichhornia crasipes). Talvella, kun vihreää kasvillisuutta on vähän, suokanit syövät kuorta.('Virginia Department of Game and Inland Fisheries', 2007; Jones, 1997; Wilson ja Ruff, 1999)



  • Ensisijainen ruokavalio
  • kasvinsyöjä
    • folivore
  • Kasviruoat
  • lähtee
  • juuret ja mukulat
  • puusta, kuoresta tai varresta
  • kukat

Saalistaminen

Suokanit ovat innokkaita uimareita ja sukeltavat usein veteen pakokeinona. Ne ovat yöllisiä, mikä auttaa niitä välttämään vuorokausipetojen havaitsemisen. Päivän aikana ne usein piiloutuvat tiheään kasvillisuuteen suojaksi. Vauvat ja nuoret suon kaniinit ovat erityisen herkkiä itämaisille timanttiselkäkäärmeille (Crotalus adamanteus) ja vesimokkasiinit (Agkistrodon piscivorus). Kaksi petoeläinlajia, jotka vaikuttavat eniten populaatioihinS. palustrisovat suohaukat ja isosarvipöllöt (Bubo virginianus). Muut petturit saalistavat myös suon kaneja sekä bobcatteja. Historiallisesti punaiset sudet ovat saalistaneet suon kaneja. Alueilla, joille punaisia ​​susia on istutettu uudelleen, suon kanit ovat yksi heidän hallitsevista saaliskohteistaan.('Virginia Department of Game and Inland Fisheries', 2007; Jones, 1997)

  • Predator-sopeutukset
  • kryptinen

Ekosysteemien roolit

Suokanit ovat kasvinsyöjiä ja tärkeitä ensisijaisia ​​kuluttajia. Suon kaneja saalistavat petturit ja suuret käärmeet.(Chapman ja Feldhamer, 1982)



Kommensaali-/parasiittilajit

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Suokanit elävät lähellä suoisia, eristettyjä alueita kaukana ihmisistä.(Jones, 1997)

Taloudellinen merkitys ihmisille: negatiivinen

Marsh kanit isännöivät punkkeja, jotka kantavat Rocky Mountain Fever -kuumetta. Suokanien ei tiedetä tuhoavan satoa tai heillä ei ole minkäänlaista kielteistä vaikutusta ihmisten maatalousponnisteluihin.(Chapman ja Feldhamer, 1982; Jones, 1997)

  • Negatiiviset vaikutukset
  • vahingoittaa ihmisiä
    • kantaa ihmisen sairauksia

Säilytystila

Lower Key suon kanit (Sylvilagus palustris hefneri) ovat uhanalaisia ​​elinympäristön pirstoutumisen vuoksi. Lower Key marsh kanit ovat jakautuneet epätasaisesti koko Lower Florida Keys. Suojelutoimiin kuuluu uudelleenistutuspyrkimykset. Myös muut suon kaniinien alalajit voivat joutua elinympäristön pirstoutumiseen, vaikka yhtäkään ei tällä hetkellä pidetä uhanalaisena.(Faulhaber ym., 2006)

possie

Osallistujat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Leah Thompson (kirjoittaja), University of Michigan-Ann Arbor, Stephen Frost (toimittaja, ohjaaja), University of Oregon.