Stercorarius parasiticusArktinen jääkäri (myös: loisjääkäri)

Kirjailija: Aqua Nara Dakota

Maantieteellinen alue

Parasiittijääkärit lisääntyvät arktisella alueella ja ympäröivät kokonaan pohjoisnavan. Ne saapuvat pesimäalueille touko- tai kesäkuussa ja lähtevät elo- tai syyskuussa. Ne lisääntyvät tyypillisesti samassa paikassa joka vuosi, joten ne suosivat paikkoja, joissa on luotettavat ravintolähteet. He pitävät enemmän eteläisistä paikoista kuin Pomarine-jääkärit (Stercorarius pomarinus) ja pitkähäntäiset jääkärit (Stercorarius longicaudus), joiden sivuston tarkkuus on heikompi. Pesimäalueille palaavat vain aikuiset, nuoria näkee harvoin. Uskotaan, että loisjääkärit viettävät kaksi ensimmäistä vuottaan merellä ennen kuin palaavat pesimäalueille.(Cohen, et ai., 1997; Kjellen, 1997)

Poistuttuaan arktiselta loisjääkärit muuttavat eteläiselle pallonpuoliskolle. He saapuvat loka- ja marraskuussa ja lähtevät jälleen helmi- tai maaliskuussa. Loisjääkärit viettävät aikaansa eteläisillä valtamerillä ja ovat yleisiä Itä-Australiassa. Muuttoliikkeen aikana ne voivat joskus puhaltaa pois kurssilta ja löytää paikoista, joissa niitä ei normaalisti esiinny, kuten Borneolta.(Harrisson ja Smythies, 1961; Robinson, 2005)



  • Biomaantieteelliset alueet
  • lähellä
    • syntyperäinen
  • palearktinen
    • syntyperäinen
  • australialainen
    • syntyperäinen
  • valtameren saaret
    • syntyperäinen
  • Pohjoinen jäämeri
    • syntyperäinen
  • Intian valtameri
    • syntyperäinen
  • Atlantin valtameri
    • syntyperäinen
  • Tyyni valtameri
    • syntyperäinen

Habitat

Loisjääkärit pesii tundran elinympäristöissä. He asuvat lähellä rannikkoa ja suuria jokia, joita reunustavat niityt ja nummit. Islannissa nämä joet ovat usein leikkaaneet jäätiköt ja sisältävät pajuja ja kurkkaa. He välttävät maatalousalueita Islannissa, vaikka muissa paikoissa ne voivat pesiytyä laitumella. Kun loisjääkärit eivät pesi, niitä tavataan vain avomerellä.(Gunnarsson, et ai., 2006; Kjellen, 1997; Phillips, et ai., 1998; Robinson, 2005)

  • Luontoalueet
  • napainen
  • maanpäällinen
  • suolavesi tai meri
  • Maanpäälliset biomit
  • tundra
  • savanni tai niitty
  • Aquatic Biomes
  • pelaginen
  • rannikko-
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • rantamaalainen
  • suistoalue

Fyysinen kuvaus

Loisjääkärit ovat suhteellisen pieniä, painavat noin 450 grammaa, mutta niillä on tarpeeksi vahvat kynnet tarttumaan muihin lintuihin. Aikuisilla on tummat lippalakit ja valkoiset paneelit pääluokassa, jotka näkyvät selässä ja vatsassa, kun siivet ovat ojennettuna. Aikuisilla on myös tylppä häntä, jossa on useita teräviä hännän höyheniä, jotka tulevat esiin keskeltä. Näitä pidempiä hännän höyheniä ei esiinny nuorilla. Nuoret eläimet ovat tummia, ja höyhenpeitteessä on palkkeja, ne kalpeavat usein vanhetessaan.('BirdGuides', 2008; Cohen, et al., 1997; Robinson, 2005)

Loisjääkärin höyhenpeite kuvataan kahdeksi tai kolmeksi morfiksi. Vaaleilla morfeilla on vaaleat venterit, välimuotoilla ruskeat ja tummilla morfeilla on tummanruskeita kauttaaltaan. Jotkut ihmiset kutsuvat keskitason ja tummia morfeja kollektiivisesti melanistisiksi. Tämän tumman värin aiheuttaa yksi alleeli, melanokortiini-1-reseptori, jonka melanosyyttejä stimuloiva hormoni aktivoi. Se osoittaa epätäydellistä dominanssia melanistisessa morfissa ja sen taajuus seuraa leveyslinjaa. Vaaleita morfeja esiintyy eniten pohjoisimmilla pesimäalueilla ja niiden esiintymistiheys vähenee etelään päin. Eteläisimmät pesimälinnut ovat pääasiassa melanistisia morfeja.('BirdGuides', 2008; Hoekstra ja Price, 2004; Janssen et al., 2005; Phillips ja Furness, 1998a)



Naarasloisjääkärit ovat yleensä suurempia kuin urokset. Naaraat suosivat yleensä itseään pienempiä uroksia. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että loisjääkäriurokset suosivat kalpeat naaraat ja naaraat mieluummin melanistiset urokset, vaikka kalpeat urokset ovatkin parempia.(Catry, et ai., 1999; Janssen, et ai., 2005; Mundy, et ai., 2004)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • polymorfinen
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • naaras suurempi
  • Keskimääräinen massa
    450 g
    15,86 oz
  • Keskipituus
    44 cm
    17,32 tuumaa
  • Keskimääräinen siipien kärkiväli
    118 cm
    46,46 tuumaa

Jäljentäminen

Parasiittijääkärit lisääntyvät yleensä joka vuosi, mutta noin 3 % kokeneista kasvattajista ei kasva tiettynä vuonna. Pesimättä jättäminen johtuu usein puolison kuolemasta tai avioerosta, vaikka ympäristötekijät (kuten ravinnon puute) voivat saada linnut lykkäämään lisääntymistä, kunnes olosuhteet paranevat. Loisjääkärit ovat yksiavioisia, eikä moniavioisuutta ole havaittu. Ne saavuttavat kypsyyden neljäntenä tai viidentenä vuotenaan, jolloin ne matkustavat pesimäalueille ja perustavat alueita. Nuoret eivät usein palaa pesimäyhdyskuntiin, mutta jos palaavat, he muodostavat kerhoja muiden nuorten eläinten kanssa.(Catry, et ai., 1998; Catry, et ai., 1999; Kjellen, 1997)

Loisjääkärit lisääntyvät arktisella tundralla touko-syyskuussa muutettuaan sinne eteläiseltä pallonpuoliskolta. Ne osoittavat sivuston uskollisuutta, ja parit palaavat vuodesta toiseen samalle alueelle. Parasiittijääkärit puolustavat aluettaan äänekkäillä, takaa-ajoilla ja häiriötekijöillä. Joskus kolme lintua puolustaa aluetta, kolmas lintu on yleensä alueella asuva eikä vierailija.(Catry, et ai., 1999; Elmberg, 1991; Kjellen, 1997)



Kun saatavilla on sekä tummia että vaaleita värimuotoja, loisjääkärit näyttävät valitsevan päinvastaisen värin toverit. Kumman tahansa värin naaraat näyttävät suosivan tummia uroksia. Tummat urokset muodostavat pareja aikaisemmin vuoden aikana ja lisääntyvät aikaisemmin kuin vaaleat urokset, mahdollisesti siksi, että vaaleat linnut ovat aggressiivisempia. On olemassa todisteita siitä, että vaaleat muodot lopulta eliminoidaan valikoivalla lisääntymisellä loisjääkäreissä.('BirdGuides', 2008; Janssen, et al., 2005; Mundy, et ai., 2004; Phillips ja Furness, 1998a)

  • Parittelujärjestelmä
  • yksiavioinen

Loisjääkäreillä on käänteinen sukupuolidimorfismi, jossa naaraat ovat suurempia kuin urokset. Suuremmat naaraat tuottavat suurempia munia ja niillä on enemmän ruumiinlämpöä ja pinta-alaa munia varten. Naaraat laihtuvat poikasten kuoriutumisen jälkeen, joten isommat naaraat sopeutuvat paremmin kuoriutumisen jälkeiseen rasitukseen. Suuremmat naaraat voivat myös puolustaa paremmin pesiä petoeläimiltä ja kilpailla parista paremmin kuin pienet naaraat. Pienemmät urokset sen sijaan hakevat ravintoa tehokkaammin. Kleptoparasitismi vaatii ketterää lentoa, mikä on helpompaa linnuille, joilla on lyhyemmät siivet ja vähemmän vauhtia. Pitkän matkan ravinnonhaku on tehokkaampaa pienille linnuille. Pienemmät, ketterämmät urokset ovat myös parempia alueesittelyissä ja seurustelurituaaleissa.(Catry, et ai., 1999)

Kun loisjääkärit saavuttavat vuoden iän, he alkavat vierailla pesimäyhdyskunnissa etsiessään mahdollisia alueita. Kun pari on vakiinnuttanut alueensa, yleensä siirtokunnan sisällä, se jatkaa kyseisen alueen käyttöä loppuelämänsä ajan, ellei tapahdu avioeroa tai kuolemaa. Pesivät parit saapuvat alueelleen toukokuun lopussa tai kesäkuussa ja munivat ennen heinäkuun loppua. Parit, jotka ovat erityisen dimorfisia (naaraat ovat paljon suurempia kuin urokset), makasivat aikaisemmin vuonna kuin parit, jotka ovat kooltaan läheisempiä. Nuoret linnut (5–8-vuotiaat) munivat viimeksi. Munat ovat 58 mm pitkiä ja 40 mm leveitä ja painavat noin 48 grammaa, josta 6 % on kuoren painoa. Pesää kohden munitaan kaksi munaa, ja paria kohden yritetään vain yksi poikanen vuodessa. Molemmat vanhemmat hautovat munia, jotka kuoriutuvat 25–28 päivässä. Kuoriutumisen onnistuminen on 70-80 %. Kuoriutuvat poikaset ovat altriisia ja peitetty untuvahöyhenillä. Noin 85-95 % selviää viikon ikään. Kuoriutuvat poikaset lentävät 25-30 päivässä. Lintuparin kasvattamien poikasten keskimäärä tietyssä pesäkkeessä vaihtelee välillä 0,13–0,97. Keskimääräinen poikasten lukumäärä paria kohden riippuu useista tekijöistä, kuten ruoan saatavuudesta ja siitä, kuinka monta paria yrittää lisääntyä.(Caldow ja Furness, 2001; Catry ym., 1999; Kjellen, 1997; Phillips ja Furness, 1998b; Phillips et ai., 1998; Robinson, 2005)



petapotti
  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausikasvatus
  • gonochoric / gonochorist / kaksikotinen (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • munasoluinen
  • Pesimäväli
    Parasiittijääkärit lisääntyvät kerran vuodessa.
  • Lisääntymiskausi
    Parasiittijääkärit lisääntyvät toukokuusta syyskuuhun.
  • Valikoima munat kauden mukaan
    1-2
  • Aika kuoriutumiseen
    25-28 päivää
  • Ikäraja
    25-30 päivää
  • Ikähaarukka seksuaalisessa tai lisääntymiskypsässä (naaras)
    4-5 vuotta
  • Ikähaarukka seksuaalisessa tai lisääntymiskypsässä (mies)
    4-5 vuotta

Loisjääkärit yrittävät kasvattaa jälkeläistä vain, jos ympäristöolosuhteet ovat riittävän hyvät tukemaan sekä vanhempia että jälkeläisiä. Jos olosuhteet ovat huonot, loisjääkärit lykkäävät lisääntymistä seuraavaan vuoteen. Parasiittijääkäreillä on pitkä elinikä ja korkea aikuisten eloonjäämisaste, joten niiden todennäköisyys selviytyä ja yrittää lisääntyä seuraavana vuonna on suuri.(Phillips et ai., 1996)

Parasiittijääkärit investoivat voimakkaasti jälkeläisten kasvattamiseen. Urokset hakevat ruokaa enemmän kuin naaraat seurustelun ja hautomisen aikana. Naaraat tekevät suurimman osan hautomisesta, vaikka urokset auttavat haudonnassa. Kuoriutumisen jälkeen naaraat alkavat auttaa haussa kuoriutuvien poikasten hankkimiseksi. Pesimäkauden lopulla sekä urokset että naaraat etsivät poikasiaan tasaisesti. Loisjääkärit puolustavat alueita ja nuoria voimakkaasti; Kuoriutuneita poikasia tarkkailee lähes jatkuvasti ainakin yksi vanhempi. Urokset puolustavat pesiä enemmän kuin naaraat, mutta naaraat kasvavat aggressiivisemmiksi munien jälkeen. Joskus ylimääräinen jääkäri auttaa puolustamisessa. Tämä kolmas jääkäri voi olla alueella asuva tai vierailija.(Catry, et ai., 1999; Elmberg, 1991)



  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojelemassa
      • Nainen
  • ennen kuoriutumista / syntymää
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Uros
      • Nainen
  • esivieroitus/painatus
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Uros
      • Nainen
  • ennen itsenäistymistä
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Uros
      • Nainen

Elinikä/Pitkäikäisyys

Parasiittijääkäreillä on pitkä elinikä, korkea aikuisten eloonjäämisaste ja suhteellisen myöhäinen kypsyys. Aikuiset kärsivät harvoin laajalle levinneestä kuolleisuudesta, vaikka joidenkin kuolemien on katsottu johtuvan ympäristötekijöistä, kuten El Ninon eteläisestä oskillaatiosta. Vanhin kirjattu loisjääkäri löydettiin Suomesta. Sen bändin tiedot osoittivat, että se oli 31 vuotta ja 1 kuukausi vanha.(Phillips, et ai., 1996; Robinson, 2005)

  • Alueen käyttöikä
    Tila: villi
    385 (korkea) kuukautta

Käyttäytyminen

Loisjääkärit puolustavat pesimäalueita joko pesimäyhdyskunnissa tai yksinäisemmillä pesimäalueilla. Tarvitsevien pesäkkeiden tiheydet vaihtelevat; pienimmät tiheydet ovat korkeimmilla leveysasteilla. Vähätiheyksissä olevilla pareilla on harvoin rajoja useamman kuin kolmen muun parin kanssa. Parit rakentavat pesiä maahan rannikon soralle, jossa ei ole kasveja, tai nummille, niityille ja jokien tasangoilla. He välttävät maatalousalueita, lukuun ottamatta satunnaisia ​​laitumia.(Elmberg, 1991; Gunnarsson, et ai., 2006; Phillips, et ai., 1998)

Loisjääkärit, joilla on alueita rannikkotasangoilla, muodostavat kumpuja, joista he tarkkailevat paikallista aluetta. Mounds alkaa yleensä suuri esine, kuten kivi tai valaan luita. Vuosien paikan päällä lepäämisen jälkeen heidän guanonsa muodostuu kupuksi, jolla kasvit kasvavat. Ne kasvavat jopa 70 cm korkeiksi ja halkaisijaltaan 1–10 metriä, ja kukkulan sisäpuolella voi olla ympäröivää tundraa korkeampi pohjavesi. Kukkulat voivat olla 4500 vuotta vanhoja. Näiden vuorien guanopitoisuus luokittelee ne guanogeenisiksi suiksi, ja niissä voi olla jopa 40 cm syviä turvekerroksia. Koska lanta lannoittaa paikkaa niin hyvin, kasvit ovat usein kirkkaan vihreitä, jolloin kasa on helposti nähtävissä tundrassa. Turvetta on vaikea löytää tundrasta, joten nämä kummut ovat arvokkaita paleoekologeille. Ne sisältävät mielenkiintoista kasvimateriaalia, joka hajoaa hitaasti alhaisten lämpötilojen ja ikiroudan vuoksi.(Van der Knaap, 1988)

  • Keskeiset käyttäytymiset
  • lentää
  • päivällinen
  • liikkuva
  • nomadi
  • muuttoliike
  • yksinäinen
  • alueellinen
  • siirtomaa-

Kotialue

Korkeilla leveysasteilla loisjääkäriparit puolustavat suuria alueita, joilta ne keräävät ruokansa. Ne elävät usein tiheydellä 0,02-0,2 paria neliökilometrillä. Alemmilla leveysasteilla loisjääkärit puolustavat pienempiä alueita siirtokuntien sisällä. Heidän lähimpien naapuriensa pesät ovat alle 150 metrin päässä.(Phillips et ai., 1998)

Kommunikaatio ja havainto

Parasiittijääkärit luottavat pääasiassa visuaalisiin ja kuulosignaaleihin.(Taylor, 1978; Williamson, 1948)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • akustinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokailutottumukset

Loisjääkärit ovat pääasiassa kalansyöjiä, vaikka ne voivat syödä hyönteisiä ja marjoja. Parasiittijääkärit voivat saada omaa ruokaansa, he ovat myös kleptoparasiitteja. He varastavat kaloja, kuten tuulenkalaa (Ammodytes marinus), muilta kalaa syöviltä linnuilta. Kleptoparasitismi säästää energiaa, joka kuluu ruoan etsimiseen, vaikka niiden on jahdattava muita lintuja varastaakseen kalasaaliinsa. Usein uhriksi joutuneet linnut ovat kehittäneet menetelmiä varkausyritysten torjumiseksi. Siirtomaalinnut voivat reagoida etsimällä ravintoa suurissa ryhmissä, mikä vaikeuttaa loisjääkärien kykyä varastaa kaloja. Myös siirtomaalinnut voivat saada väkijoukkoja loisjääkäreitä estääkseen varkauksia.(Birt ja Cairns, 1986; Caldow ja Furness, 2001; Phillips et ai., 1996; Phillips et ai., 1998)

Eräässä tutkimuksessa (Taylor, 1979) tarkasteltiin loisjääkärien hyökkäyskäyttäytymistä tiiraan.Sterna). Hyökkääessään tiiraa Aberdeenshiressä loisjääkärit lentävät matalalla veden yläpuolella jopa 50 km/h nopeudella ja yrittävät livahtaa kohteen taakse ja alle. Niiden tumma höyhenpuku auttaa naamioimaan niitä vettä vasten. Kun ne ovat paikallaan, ne lentävät lintua kohti ja jahtaavat, kunnes tiira pudottaa kalan. He harvoin hyökkäävät fyysisesti lintua vastaan. Takaa-ajon aloittaa yksi lintu, mutta muut jääkärit voivat liittyä mukaan ja napata varastetun ruoan itselleen. Hyökkäysten ei voida taata päättyvän varkauksiin. Tapaaminen voi päättyä siihen, että tiira syö kalan tai pakenee muuten. Jääkärit voivat myös jättää takaa-ajon. Menestys on suurempi, kun uhri lintu yllättää. Jos vain yksi jääkäri on mukana takaa-ajossa, tiirat pudottavat kalan todennäköisemmin varhain takaa-ajon aikana tai eivät pudota kaloja ollenkaan. Jos jääkärit hyökkäävät ryhmässä, tiira ei todennäköisesti pudota kaloja vasta myöhemmin.(Taylor, 1978)

Belisle (1998) havaitsi, että takaa-ajokäyttäytyminen voi saada tiiran takaisin jo nielemäänsä kalaan, vaikka kalat todennäköisemmin hylätään ennen syömistä. Belisle (1998) havaitsi myös, että ryhmähyökkäykset ovat yleensä onnistuneempia kuin yksittäiset hyökkäykset. Yksittäiset linnut menestyvät hieman paremmin kuin neljän hengen ryhmät (33,7 % ja 30,0 %). Kahden tai kolmen hengen ryhmät menestyvät paljon paremmin (59,5 % ja 58,7 %). Viiden jäsenen ryhmää havainnoitiin vain kerran, eivätkä ne onnistuneet. Toisessa tutkimuksessa (Furness, 1983) ruokien kleptoparasitismista havaittiin, että kun monia mahdollisia uhreja on saatavilla, jääkärit viettävät vähemmän aikaa jokaisen linnun jahtaamiseen ennen kuin luovuttavat, mutta jos mahdollisuudet ovat rajalliset, he jahtaavat pidempään.(Belisle, 1998; Furness, 1983)

Loisjääkärit etsivät ja vangitsevat myös omaa saalistaan. Ne saalistavat vesilintujen pesiä, mukaan lukien lumihanhet (Harkitse caerulescens) ja syö löytämänsä munat ja poikaset. He syövät pieniä nisäkkäitä, mukaan lukien lemmingit (Dicrostonyx groenlandicusjaLemmus trimucronatus). He syövät myös pieniä lintuja ja satunnaisia ​​hyönteisiä ja marjoja.(Bety ja Gauthier, 2001; Birt ja Cairns, 1986; Phillips et ai., 1998; Wilson ja Bromley, 2001)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • syö maan selkärankaisia
    • kalansyöjä
  • Eläinruoat
  • lintuja
  • nisäkkäät
  • kalastaa
  • munat
  • ötökät
  • Kasviruoat
  • hedelmää

Saalistaminen

Muut linnut, mukaan lukien korpit, saalistavat loisia jääkäreitä (Corvus) ja upeat skuat (Stercorarius skua). Koska loisjääkärit ovat harvinaisia ​​Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jotkut ihmiset keskustelevat siitä, pitäisikö suuria skuapopulaatioita hillitä vai ei teurastamalla merilintuihin erikoistuneita yksilöitä, mukaan lukien oletettavasti loisjääkärit. Nisäkkäät, mukaan lukien amerikkalainen minkki, syövät myös loisia jääkäreitä (Neovison vision). Pyrkimykset vähentää luonnonvaraisten minkkipopulaatioita Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat parantaneet loisten skuasien lisääntymismenestystä.(Elmberg, 1991; Nordstrom, et ai., 2003; Phillips, et ai., 1998)

kuinka paljon koiran adoptointi maksaa

Loisjääkäriparit vartioivat pesimäalueitaan lähes jatkuvasti, ja paikalla on useimmiten vähintään yksi aikuinen. Pesimäalueita vartioi yleensä vain pesivä pari, vaikka kolmannen, ylimääräisen parin puolustautumiseen osallistuvia lintuja on havaittu.(Catry, et ai., 1999; Elmberg, 1991; Phillips, et ai., 1996)

Loisjääkärien puolustuskäyttäytymiset ovat yleensä hyökkäyksiä tai häiriötekijöitä ja vaihtelevat suuresti. Yksinäiset parit harjoittelevat näytöksiä yhdessä ja oppivat vähitellen kauden aikana. Siirtokaverit esiintyvät usein yhdessä ja oppivat liikkeet nopeammin. Hyökkääessään loisjääkärit iskevät tunkeilijan kimppuun ja yrittävät osua siihen. Joskus parit työskentelevät yhdessä, kun yksi lintu lentää tunkeilijaa sivulta tai takaa ja huutaa 'tik-a-tik', kun taas toinen hyökkää hiljaa tunkeilijan päähän. Ne iskevät tunkeilijoihin jaloillaan tai harvoin siivellään.(Williamson, 1948)

Häiriönäytöt näyttävät olevan nuorten kerjäämiskäyttäytymistä sekoitettuna seurustelunäytöksissä käytettyyn kumartamiseen ja epäsymmetrisiin siipien liikkeisiin. Näitä näyttöjä käytetään poistamaan petoeläinten huomio pesistä. Ne alkavat, kun lintu hyppää viisi jalkaa ylöspäin ja putoaa sitten maahan ja levittää siipensä ikään kuin loukkaantuneena. Sitten se heiluttaa siipiään hiljaa ja ryömii noin jalkaa ennen kuin hyppää uudelleen ylös ja toistaa sarjan. Se ryömi tai kävelee pystyssä näytön aikana ja voi vetää siipiään tai räpyttää niitä usein eri nopeuksilla tai eri suuntiin.(Williamson, 1948)

Häiriökäyttäytymisellä on monia muunnelmia ja se voidaan sekoittaa hyökkäyskäyttäytymiseen. Loisjääkärit voivat jäädä yhteen paikkaan tai liikkua hitaasti kohti tunkeilijaa. Kuten hyökkäyksissä, yksi lintu voi toimia yksin tai pari voi esiintyä yhdessä. Ne voivat olla hiljaisia ​​tai kuulua ääniä, kuten 'mjä-mee-oo' tai 'choop, choop' tai jokin muunnelma näistä äänistä. He voivat esiintyä maalla tai vedessä. Esityksen voi sävyttää avosiipiseen kahlaan. Joskus yksinäinen haukko vain livahtaa muutaman metrin päähän pesästä ja istuu alas ja teeskentelee hautaan pesää, jota ei ole siellä.(Williamson, 1948)

Ekosysteemien roolit

Parasiittijääkärit on nimetty kleptoparasitismistaan. He varastavat ruokaa monilta muilta merilintuilta, mukaan lukienrukot, kiilat, lunnit ja murretjatiirat ja lokit. Loisjääkärit ovat herkkiä höyhentäille.(Birt ja Cairns, 1986; Caldow ja Furness, 2001; Cohen, et ai., 1997; Furness, 1983; Phillips, et ai., 1996; Taylor, 1978)

Alueilla, joissahanhetjalemmingitovat molemmat saatavilla, niiden populaatioiden tasot käyvät läpi vastakkaisia ​​syklejä keskenään, koska ne jakavat saalistajat. Kun hanhipopulaatiot ovat korkeat, lemmingit ovat vähemmän saalis, mikä mahdollistaa niiden kantojen kasvun. Kun lemmingpopulaatiot ovat korkeat, hanhet saalistavat vähemmän, jolloin niiden populaatiot voivat kasvaa uudelleen. Tämä on esimerkki epäsuorasta trofisesta vuorovaikutuksesta, jossa kaksi lajia vaikuttavat epäsuorasti toisiinsa. Parasiittijääkärit ovat molempien saalistajahanhetjalemmingit.(Bety ym., 2002)

  • Ekosysteemin vaikutus
  • loinen
Isäntänä käytetty laji
Kommensaali-/parasiittilajit

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Saalistuksen avulla loisjääkärit hallitsevat tuholaislajeja.Lemmingsvoi kantaa tautia,hanhetjalemmingitjoskus syödä viljaa ja laitumia, jalumihanhiliikakansoitus joillakin alueilla on johtanut elinympäristöjen huonontumiseen. Paleoekologit voivat oppia mielenkiintoisia asioita loisjääkärikummuilta, joista osa on 4500 vuotta vanhoja. Nämä kummut sisältävät siitepölyä, itiöitä ja muuta kasvimateriaalia, mikä voi toimia todisteena ilmaston muutoksista.(Berg, 2000; Bety, et ai., 2002; Logue, 2002; Rountrey ja Myers, 2006; Van der Knaap, 1988)

  • Positiiviset vaikutukset
  • tutkimusta ja koulutusta
  • hallitsee tuholaispopulaatiota

Taloudellinen merkitys ihmisille: negatiivinen

Arktisen elinympäristönsä ja maatalousalueiden välttämisen vuoksi on epätodennäköistä, että nämä linnut vaikuttaisivat kielteisesti ihmisiin merkittävästi.(Gunnarsson, et ai., 2006)

Säilytystila

Loisjääkäreiden levinneisyysalue on maailmanlaajuinen ja populaatiot ovat suhteellisen vakaat, ja ne on lueteltu IUCN:n punaisella listalla 'vähiten huolenaiheiksi'.(BirdLife International, 2008)

Muut kommentit

Parasiittijääkärit ovat niin ketterät lentäjät, että Blackburn Skua nimettiin heidän mukaansa. Blackburn Skua oli ensimmäinen kuninkaallisen laivaston sukelluspommikone. Se rakennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1937 ja rakennettiin kokonaan metallista, kun taas aikaisemmat lentokoneet peitettiin kankaalla. Se pystyi kantamaan yhtä 500 puntaa painavaa pommia, sillä oli 4 konekivääriä siivillään, ja siinä oli joustavasti asennettu konekivääri takaohjaamossa. Se voisi kulkea 225 mph, paljon nopeammin kuin sen kaima.('Fleet Air Arm Archive', 2000; Robinson, 2005)

Parasiittijääkärit tunnetaan myös nimellä parasiittiskuas, arktiset jääkärit ja arktiset skuas.

Osallistujat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Aqua Nara Dakota (tekijä), Special Projects.