Pseudechis porphyriacus Punavatsainen musta käärme

Kirjailija: Matthew Palamara

Maantieteellinen alue

Punavatsaiset mustat käärmeet,Pseudechis porphyriacus, löytyy Australian alueelta Australian itärannikolla. Tämä laji ulottuu niin pitkälle koilliseen kuin Cairns, Queensland, ulottuu niin pitkälle lounaaseen kuin Adelaide, Etelä-Australia ja niin pitkälle etelään kuin Melbourne, Victoria. Punavatsaiset mustat käärmeet seuraavat rannikkoa Cairnsista aina Brisbanen läpi Uuteen Etelä-Walesiin ja Victoriaan. Uuden Etelä-Walesin ja Victorian osavaltioissa punavatsaiset käärmeet alkavat ulottua länteen itäiseltä rannikolta ja liikkuvat lähes 700 kilometriä sisämaahan Uudessa Etelä-Walesissa. Victoriassa punavatsaisten mustien käärmeiden levinneisyysalue ulottuu sisämaahan Victorian ja Uuden Etelä-Walesin välisen rajan jälkeen. Tämä laji on rajoitettu kahteen koilliseen eristettyyn taskuun ja yksittäiseen taskuun kaakkoisosassa Adelaiden kaupungissa. Kun lajin levinneisyysalue saavuttaa Brisbanen, näitä käärmeitä voidaan löytää jatkuvasti Melbourneen.(Shea ym., 2018)

  • Biomaantieteelliset alueet
  • australialainen
    • syntyperäinen

Habitat

Punavatsaisia ​​mustia käärmeitä tavataan usein märissä ympäristöissä, kuten soissa tai laguuneissa. Niitä esiintyy harvemmin metsissä korkeiden, paksujen maakasvillisuuden paikoissa. Koska kyseessä on ektoterminen laji, suoraa auringonvaloa saavat tilat ovat tärkeitä niiden elinympäristölle. Siksi lämpimät niityt ovat toinen ihanteellinen elinympäristö. Kun niitä tavataan kehittyneillä maaseutualueilla, ne elävät yleensä kuivatusojien lähellä. Näille käärmeille ei ole raportoitu nousua.(Cogger, 2014; Shine, 1987a)



voitko huuhdella koiran kakkaa
  • Luontoalueet
  • maanpäällinen
  • Maanpäälliset biomit
  • savanni tai niitty
  • metsä
  • Aquatic Biomes
  • joet ja purot
  • Kosteikot
  • suo
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • maatalous

Fyysinen kuvaus

Punavatsaiset mustat käärmeet saavuttavat 1,5-2,5 metrin pituuden (keskimäärin 2,0 m). Urokset ovat hieman suurempia, vaikkakaan ei ole julkaistu toimenpiteitä tämän tueksi. Naisilla on suu laajempi saranamekanismin välisen luuston eron vuoksi. Punavatsaiset mustat käärmeet ovat saaneet yleisnimensä kirkkaan punaisista suomuista, jotka peittävät alimman sivusuunnan ja ulomman vatsasuomun. Alapuolensa keskiosassa nämä kirkkaan punaiset suomut haalistuvat pehmeämmiksi punaisiksi sävyiksi. Muut vartalon suomut ovat sileitä, kiiltäviä ja mustia. Punavatsaisilla mustilla käärmeillä ei ole vahvaa fyysistä eroa kaulan ja pään välillä. Tämän lajin nuoret eivät eroa aikuisista ulkonäöltään, lukuun ottamatta kokoa.



Tämä laji on myrkyllinen.

Ulkonäön perusteella tämä laji voidaan sekoittaa sinikelkoisiin mustiin käärmeisiinPseudechis guttatus, koska ne ovat saman pituisia ja niissä on myös sileät, kiiltävät ja mustat suomut. Nämä kaksi lajia erottuvat niiden suomujen värieroista keskivatsan puolella.(Camilleri ja Shine, 1990; Churchman, et ai., 2010; Cogger, 2014)



  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • ektoterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • myrkyllinen
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • uros isompi
  • Alueen pituus
    1,5-2,5 m
    4,92 - 8,20 jalkaa

Kehitys

Punavatsaiset mustat käärmeet ovat eläviä ja synnyttävät pussin, jossa on 5-18 elävää jälkeläistä. Nämä jälkeläiset voivat pysyä pussissa jopa kaksi päivää syntymän jälkeen.

Punavatsaiset mustat käärmeet ilmestyvät pussista keskimäärin 23 cm pituisina ja 11,1 g painoisina. Urokset saavuttavat sukukypsyyden 19 kuukauden iässä, kun taas naaraat ovat kypsiä 31 kuukauden iässä. Tämä laji kasvaa melko nopeasti ensimmäisen vuoden aikana ja sen paino on 18-kertainen ja pituus kolminkertaistunut. Keskimäärin punavatsaiset mustat käärmeet saavuttavat 77 cm pituuden ja 200 g painon 14 kuukauden kuluttua. Urokset ovat keskimäärin 111 senttimetriä sukukypsänä.

Kuten muutkin käärmeet, punavatsat mustat käärmeet jatkavat kasvuaan koko elämänsä ajan ja vuodattavat ihoaan ajoittain kasvun mahdollistamiseksi.(Cogger, 2014; Shine, 1978; Shine, 1979)



  • Kehitys – elinkaari
  • määrittelemätön kasvu

Jäljentäminen

Punavatsaiset mustat käärmeet ovat polygynandroisia, pariutuvat kevätkaudella. Parittelukauden aikana urokset matkustavat 1 220 metriä päivässä löytääkseen sopivan parin, kun taas naaraat liikkuvat paljon vähemmän. Kun useat urokset kohtaavat saman naaraan pariutumista varten, he osallistuvat taisteluun ja naaraat valitsevat voittajan.

Pariutumiseen liittyy erityinen kosketusviestinnän muoto tämän lajin kanssa. Yksi uros juoksee vartaloaan naaraan pitkin ja saattaa jopa alkaa sihisemään tai purra naaraan, jos uros innostuu. Naaras hyväksyy parittelun pidennettämällä vartaloaan ja antamalla uroksen sitten kohdistaa kehonsa omaansa.(Cogger, 2014; Lowe, 1948; Shine, 1978; Shine, 1979)

  • Parittelujärjestelmä
  • polygynandrous (promiscuous)

Punavatsaiset käärmeet lisääntyvät kerran vuodessa. Nämä käärmeet parittelevat tyypillisesti Australian keväällä, lokakuusta marraskuuhun, mutta niiden on dokumentoitu pariuttavan jo myöhään talvella (heinä-syyskuussa). Naaraan tiineys kestää 4-5 kuukautta. Synnytettyään 5–18 poikasta naaraat hylkäävät jälkeläisensä. Syntyessään jälkeläinen painaa 10,1-11 g. Tämä laji synnyttää eläviä nuoria, jotka saavuttavat sukukypsyyden naarailla kahdessa tai kolmessa vuodessa. Urokset saavuttavat sukukypsyyden keskimäärin 111 cm:n pituisina ja 19-24 kuukauden iässä.(Cogger, 2014; Shine, 1978; Shine, 1979; Shine, 1987b)



  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausikasvatus
  • seksuaalinen
  • eläviä synnyttäviä
  • Pesimäväli
    Punavatsaiset mustat käärmeet lisääntyvät kerran vuodessa
  • Lisääntymisaika
    Heinä-marraskuu
  • Jälkeläisten lukumäärä
    5-18
  • Raskausajan vaihteluväli
    4-5 kuukautta
  • Aikaa itsenäistymiseen
    0-0 minuuttia
  • Ikähaarukka seksuaalisessa tai lisääntymiskypsässä (naaras)
    2-3 vuotta
  • Ikähaarukka seksuaalisessa tai lisääntymiskypsässä (mies)
    19-24 kuukautta

Punavatsaiset mustat käärmenaaraat suojelevat nuoria ennen syntymää vähentämällä niiden liikkeitä. Tämä vähentynyt aktiivisuus varmistaa, etteivät he joudu petoeläinten uhreiksi. Naaraat muuttavat turvatakseen ruokaa itselleen ja jälkeläisilleen. Kuten useimmat käärmeet, kumpikaan sukupuoli ei välitä nuoresta synnytyksen jälkeen. Uroksilla ei todellakaan ole mitään osaa huolehtia kumppaneistaan ​​parittelun jälkeen.(Cogger, 2014; Shine, 1979)

  • Vanhempien sijoitus
  • ennen kuoriutumista / syntymää
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Nainen

Elinikä/Pitkäikäisyys

Tämän lajin pisin kirjattu elinikä on 11,6 vuotta vankeudessa. Niiden eliniästä luonnossa ei ole tietoa.(Snider ja Bowler, 1992)



  • Alueen käyttöikä
    Tila: vankeus
    11,6 (korkea) vuotta

Käyttäytyminen

Punavatsaisia ​​mustia käärmeitä on tutkittu melko aktiivisena käärmelajina. Yksi henkilö kirjattiin 420 metrin päähän vapautumispaikastaan ​​24 tuntia vapautumisen jälkeen. Ne ovat vuorokausiaisia, minkä on katsottu johtuvan lisääntyneestä aktiivisuudesta korkeammissa ruumiinlämpötiloissa 28-31 celsiusastetta. Punavatsat mustat käärmeet ovat aktiivisempia kuin muut käärmelajit talvikuukausina.

Punavatsaiset mustat käärmeet asuvat maassa, mutta niiden on havaittu metsästävän veden alla tai jopa upottavan itsensä veden alle pakenemaan saalistajia.

On vain vähän tutkimusta siitä, matkustavatko he pareittain vai ryhmissä. Ryhmätoiminta rajoittuu raskaisiin naaraisiin, jotka oleskelevat enintään kuuden hengen ryhmissä tiineyden loppuvaiheessa.(Cogger, 2014; Shine, 1979)

  • Keskeiset käyttäytymiset
  • mahtavaa
  • luontainen
  • päivällinen
  • liikkuva
  • yksinäinen

Kotialue

Punavatsaiset mustat käärmeet ovat aktiivisia ja voivat liikkua satoja metrejä noin viikon aikana. Ne sijaitsevat tyypillisesti 100 metrin säteellä laguuneista tai puroista. Radiotelemetriset tutkimukset raportoivat kotialueiksi 0,02 - 110 ha, ja urokset liikkuvat pesimäkauden aikana enemmän kuin naaraat. Aluekokoja ei ole raportoitu.(Cogger, 2014; Shine, 1979; Shine, 1987b)

Kommunikaatio ja havainto

Punavatsaisilla mustilla käärmeillä on kaksi pääkäyttöä viestintään, paritteluun ja taisteluun. Kun urokset etsivät naaraan, he voivat kohdata muita uroksia, jotka saattavat jahtaa samaa naaraan. Täällä he osallistuvat taisteluun. Taistelu tapahtuu siten, että urokset pidentävät ja levittävät kaulaansa, kohottavat etuvartaloaan ja sitten kietoutuvat toisiinsa käyttämällä vääntöliikettä kaulansa lukitsemiseksi. Taistelu jatkuu tästä pisteestä siten, että molemmat urokset pysyvät ojennettuina samalla kun ne työntävät toisiaan vastaan ​​yrittäessään valita naaraan voittajaksi. Taistelu voi kestää muutamasta minuutista puoleen tuntiin.

Pariutumiseen liittyy erityinen kosketusviestinnän muoto tämän lajin kanssa. Yksi uros juoksee vartaloaan naaraan pitkin ja saattaa jopa alkaa sihisemään tai purra naaraan, jos uros innostuu. Naaras hyväksyy parittelun pidennettämällä vartaloaan ja antamalla uroksen sitten kohdistaa kehonsa omaansa.

Yleensä käärmeillä on erityiset reseptorit lämmön havaitsemiseksi, mikä tarkoittaa, että ne pystyvät aistimaan saaliseläinten tai saalistusten läsnäolon ilman, että heidän tarvitsee nähdä niitä fyysisesti säteilylämmön perusteella.(Cogger, 2014; Lowe, 1948)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • kemiallinen
  • Muut viestintätavat
  • feromonit
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • infrapuna/lämpö
  • kosketus
  • kemiallinen

Ruokailutottumukset

Punavatsaiset mustat käärmeet ovat lihansyöjiä, opportunistisia ruokkijia. Heidän ruokansa vaihtelee liskoista, sammakoista, käärmeistä, mukaan lukien heidän omat lajinsa ja vedessä elävät lajit, kuten kalat ja nuijapäiset. Punavatsaiset mustat käärmeet ovat erikoistuneet sammakoiden syömiseen. Vaikka tämä laji ei ole vesilaji, nämä käärmeet metsästävät vedessä joko upottamalla niskansa ja päänsä metsästämään tai käyttämällä häntäänsä ja alaraajojaan saaliin löytämiseksi vedessä olevien laikkujen järkkymiseen. Joissakin tapauksissa käärmeet uppoavat kokonaan veden alle saadakseen saaliin. Ne palaavat usein maihin siepatun saaliin kanssa, mutta niiden on havaittu syövän saalistaan ​​vielä veden alla.

Vankeudessa tämän lajin on todettu syövän saaliinsa ennen kuin niiden myrkky on saanut täyden vaikutuksen. Heidät on myös dokumentoitu nopeasti syöviksi. Villiin punavatsaisilla mustilla käärmeillä oletetaan olevan samat ruokintatottumukset kuin on havaittu, että tämän lajin pyydystetyt jäsenet rukoilevat eläviä sammakoita, mikä tarkoittaa, että niiden myrkkyä ei käytetty tähän saaliin ennen syömistä.(Camilleri ja Shine, 1990; Cogger, 2014; Shine, 1978)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • syö maan selkärankaisia
    • kalansyöjä
  • Eläinruoat
  • sammakkoeläimet
  • matelijat
  • kalastaa

Saalistaminen

Aikuisilla punavatsaisilla mustilla käärmeillä on kaksi pääpetoeläintä:ihmisiäjaluonnonvaraisia ​​kissoja. Nuoret sikiöt kohtaavat laajemman valikoiman saalistajia, kuten lihansyöjälintuja, kuten kookaburra (Dacelolajit), muut käärmeet, sammakot ja punaselkähämähäkit (Latrodectus hasselti). Punavatsaisten mustien käärmeiden epäsuora saalistaja on rupikonna(<Rhinella-satama>). Kun nämä käärmeet yrittävät kuluttaa invasiivisia rupikonnat, rupikonnan toksiinit ovat tarpeeksi vahvoja tappamaan käärmeet.

Nämä käärmeet voivat karkottaa saalistajat, koska ne ovat myrkyllisiä.(Cogger, 2014)

Ekosysteemien roolit

Tämä laji on petoeläin ja toimii eräänlaisena tuholaistorjunnan muotona syömällä eläimiä, kuten rottia ja hiiriä.

Tällä lajilla on voimakas myrkky, ja sille on annettu lempinimi 'death adder', vaikka niiden ei ole koskaan todettu aiheuttavan ihmiskuolemaa.

On lapamato-loinen, joka tunnetaan nimelläOphiotaenia gallardijoka käyttää punavatsaisia ​​mustia käärmeitä isäntänä.('Meidän villieläintietolehtemme: Red-bellied black snake', 2008; Scholz, et al., 2013)

Kommensaali-/parasiittilajit
  • lapamatoOphiotaenia gallardi

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Punavatsaisilla mustilla käärmeillä ei ole positiivisia vaikutuksia ihmisiin.

Taloudellinen merkitys ihmisille: negatiivinen

Myrkyllisillä punavatsaisilla mustilla käärmeillä on kielteinen vaikutus ihmisiin, kun ne purevat ihmisiä. Yleisnimestä 'death adder' huolimatta Australia ei raportoi ihmisten kuolemantapauksista näiden käärmeen puremien vuoksi. Lajin ei sanota olevan aggressiivinen, ellei sitä provosoida. Puremana ihmisen tulee hakeutua välittömästi hoitoon.(Curchman et al., 2010; 'Our Wildlife Faktalehtemme: Punavatsainen musta käärme', 2008)

koira pelkää ukkosta
  • Negatiiviset vaikutukset
  • vahingoittaa ihmisiä
    • puremat tai pistot
    • myrkyllinen

Säilytystila

Punavatsat mustat käärmeet on merkitty IUCN:n punaisella listalla 'least Concern' -lajiksi. Tällä lajilla ei ole erityisasemaa Yhdysvaltain liittovaltion luettelossa, CITES:ssä ja Michiganin osavaltion luettelossa.

Tämän lajin huolenaihe on rupikonnien hyökkäys (Rhinella-satama). Uuden Etelä-Walesin osissa, joihin rupikonnat ovat tunkeutuneet, punavatsaisten mustien käärmepopulaatioiden määrä on laskenut. Rupikonnia ei kuitenkaan löydy Victoriasta, joten niillä ei ole ollut vaikutusta siellä oleviin populaatioihin. Lisäksi näiden rupikonnajen vaikutus ei välttämättä ole pysyvä; alueilla, joilla rupikonnat ovat olleet läsnä pitkään, punavatsaisten mustien käärmeiden väheneminen on pysähtynyt. Tämä viittaa siihen, että käärmeet sopeutuvat tähän uuteen invasiiviseen lajiin ja oppivat välttämään rupikonnajen syömistä.

Vaikka tälle tietylle lajille ei ole suojattu, kaikki australialaiset käärmeet ovat suojeltuja ryhmiä vuoden 1975 Wildlife Actin mukaisesti. Tämän lain mukaan käärmeen tappaminen on laitonta ja aiheuttaa todennäköisemmin vahinkoa ihmiselle.('Meidän villieläintietolehtemme: Red-bellied black snake', 2008; Shea, et al., 2018)

Osallistujat

Matthew Palamara (kirjoittaja), Radford University, Layne DiBuono (toimittaja), Radford University, Lindsey Lee (toimittaja), Radford University, Kioshi Lettsome (toimittaja), Radford University, Karen Powers (toimittaja), Radford University, Tanya Dewey (toimittaja) , Michiganin yliopisto-Ann Arbor.