Petromyzon marinus Ankeriasimi (myös: Vihreä nahkiais; Lamper; Shad nahkiainen; Täplällinen nahkiais)

Kirjailija: Selisha Cherry

Maantieteellinen alue

Merinahkaiset ovat kotoisin Atlantin valtamerestä. Maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana niitä löytyy Yhdysvaltojen rannikolta pohjoiseen Massachusettsiin asti ja etelään Etelä-Carolinaan asti. Lokakuussa Pohjois-Amerikan nahkiaiset muuttavat etelään Atlantin rannikkoa pitkin lämpimämpään ilmastoon, ja jotkut matkustavat etelään Floridaan asti. Merinahkia voi tavata myös Euroopan Atlantin rannikolla Norjaan asti ja etelässä Välimerelle asti. Lokakuussa he voivat matkustaa jopa etelään Afrikkaan ja Intian rannikon osiin. Merinahkiaisia ​​on myös tuotu Yhdysvaltojen Suurten järvien alueelle monta kertaa viimeisen 200 vuoden aikana. Raportit tästä lajista Ontariojärvellä juontavat juurensa 1800-luvun alkupuolelle. Isojärven merinahkiaisten on ensin kuljettava St. Lawrencen lahden läpi päästäkseen Atlantin rannikkoalueelle.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Jenkins ja Burkhead, 1993; Lavis, et al., 2001; Lavis, ym., 2003; Nikitina, et al., 2009; Rohde et ai., 1994; Trautman, 1981)

  • Biomaantieteelliset alueet
  • lähellä
    • otettu käyttöön
    • syntyperäinen
  • palearktinen
    • syntyperäinen
  • itämainen
    • syntyperäinen
  • Atlantin valtameri
    • otettu käyttöön
    • syntyperäinen
  • Välimeri
    • otettu käyttöön
    • syntyperäinen

Habitat

Merinahkaiset ovat anadromisia, ja muuttoliikkeen laukaisee veden lämpötilan muutokset. Yleensä ne pitävät matalista rannikkoalueista, vaikka niitä löytyy 0,91–4,57 metrin syvyyksistä. Nuoret nahkiaiset kuoriutuvat pienissä makean veden puroissa ja joissa sora- tai kivipengerissä. Toukkavaiheen jälkeen ne muuttavat suolaisen valtameren elinympäristöihin. He palaavat makeaan veteen munimaan. Merinahkaiset viihtyvät järjestelmissä, joissa esiintyy: 1) vesiväyliä, joissa ei ole esteitä (kuten patoja tai vesiputouksia), joissa on puhdas hiekka- ja soraalue kutua varten; 2) saasteista vapaat hiekkapedit, joissa on runsaasti orgaanista ainetta kehittyville nuorille; ja 3) suuret vesiväylät, joissa on runsaasti kalaa, jotka palvelevat heidän täysin kehittyneiden jälkeläistensä isäntiä.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Jenkins ja Burkhead, 1993; Nikitina, et al., 2009; Rohde, et al., 1994; Trautman, 1981)



  • Luontoalueet
  • suolavesi tai meri
  • makeanveden
  • Aquatic Biomes
  • järviä ja lampia
  • joet ja purot
  • rannikko-
  • Alueen syvyys
    0,91-4,57 m
    2,99 - 14,99 jalkaa

Fyysinen kuvaus

Merinahkiaiset,Petromyzon marinus, kuuluvat kalaryhmään nimeltäAgnathans, joista puuttuu leuka. Vaikka se on luokiteltu alaryhmäänSelkärankaisetTällä lajilla ei ole nikamia, ja niiden koko luuranko on rustomainen. Ne tunnetaan yleisesti sileästä, suomuttomasta ruumiistaan ​​ja pitkistä lieriömäisistä rungoistaan, ja ne tunnistetaan usein väärin ankeriaiksi. Merinahkaisilta puuttuvat myös uimarakot ja sivusiimajärjestelmä. Tämän lajin jäsenillä on näkyvä silmäpiste, joka sijaitsee pään molemmilla puolilla yhden sieraimen takana ja seitsemän kidusaukon yläpuolella. Heidän suunsa saa soikean muodon ollessaan kiinni isäntänsä, mutta avattuaan siitä tulee suurempi kuin pää ja nielu yhdessä. Ovaalin muotoisen suun sisällä on lukuisia rivejä suuria hampaita, jotka osoittavat sisäänpäin. Merinahkaisilla on kaksi selkäevää, mutta niistä puuttuu parillisia eviä. Kun kutu tapahtuu, uroksille muodostuu selkeä harjanne selkäänsä ja naarailla selvä ihopoimu tuuletusaukon taakse.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Jenkins ja Burkhead, 1993; Rohde et al., 1994; Trautman, 1981)



Merinahkaiset ovat suurin ja aggressiivisin lajinahkiainen, pituus vaihtelee 15,2-30 cm nuorina ja 30-100 cm aikuisina. Aikuiset voivat painaa jopa 2,5 kg. Pituuden lisäksi aikuisten ja nuorten merinahkiaisten välillä on useita keskeisiä eroja. Väri on usein hyvä iän indikaattori; toukat ovat yleensä tummia, vihertävän ruskeita ja niiden alavatsa on vaaleanharmaa, kun taas aikuiset ovat ruskeanharmaita ja yleensä vaalenevat kuteessaan. Toinen keskeinen ero liittyy selkäeviin; Vaikka nuorten nahkiaisten selkäevät ovat erillään, ne siirtyvät lähemmäksi toisiaan, kun merinahkaiset saavuttavat aikuisuuden.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Jenkins ja Burkhead, 1993; Rohde et al., 1994; Trautman, 1981)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • kahdenvälinen symmetria
  • polymorfinen
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • sukupuolet ovat eri muotoisia
  • Alueen massa
    1-2,5 kg
    2,20 - 5,51 lb
  • Alueen pituus
    15,2-30 cm
    5,98 - 11,81 tuumaa

Kehitys

Merinahkaisen elinkaaressa on neljä vaihetta, jotka kestävät yleensä 18 kuukautta, mutta voivat kestää jopa 5 vuotta. Ensimmäinen näistä vaiheista on kutuvaihe, joka tapahtuu keväällä ja alkukesällä. Huhtikuusta kesäkuuhun merinahkaiset etsivät makean veden jokia ja puroja ja etsivät ihanteellista paikkaa pesän rakentamiseen ja munien munimiseen. Kun alue on valittu, urosmerinahkaiset rakentavat pesän, joka usein liikuttaa kiviä muodostaen jokeen tai järven uomaan suuren syvennyksen tai syvennyksen. Naaras munii sitten 30 000 - 100 000 munaa, jotka uros ulkoisesti hedelmöittää. Sekä uros- että naaraspuoliset aikuiset merinahkaiset kelluvat pois ja kuolevat pian kutemisen jälkeen. Ainutlaatuista tässä vaiheessa on ruoansulatusjärjestelmän hajoaminen; aikuiset merinahkaiset eivät voi ruokkia kuteessaan. Toisessa vaiheessa hedelmöittyneet munat asettuvat hiekkaan tai soraan ja alkavat kasvaa. Muutaman viikon kuluessa munat kuoriutuvat ja toukat kaivautuvat syvemmälle hiekkaan tai soraan. Toukat ruokkivat leviä ja muita veden orgaanisia aineita. Tämä toukkavaihe voi kestää yli kolme vuotta. Kolmannessa vaiheessa, joka tunnetaan nimellä transformaatio, toukat muuttuvat aikuisiksi merinahkaisiksi. Tässä vaiheessa merinahkaisille kehittyy suun, hampaat ja silmät. Ne vaeltavat myös suurempiin vesistöihin, kuten valtameriin tai makean veden järjestelmiin, kuten Suurten järvien puolelle. Merinahkaiset elävät tässä elinympäristössä 12–18 kuukautta kypsänä aikuisena ja alkavat ruokkia kiinnittyen kaloihin. Tätä kutsutaan loisvaiheeksi, jonka aikana sukupuolielimet kehittyvät.(Bence, et ai., 2003; Bryan, ym., 2005; Nikitina, et ai., 2009; 'Sea Lamprey Management Program', 2010; Bence, ym., 2003; Bryan, et al., 2005; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Nikitina et al., 2009)



  • Kehitys – elinkaari
  • metamorfoosi
  • määrittelemätön kasvu

Jäljentäminen

Merinahkaisen parittelujärjestelmistä tiedetään vain vähän. Arvellaan, että urosmerinahkaiset lähettävät sappihapoista koostuvaa feromonia, joka varoittaa ovuloivia naaraat heidän läsnäolostaan. Tämä signaali voi myös liittyä paritteluasetuksiin ja se voidaan lähettää pitkiä matkoja. Urosnahkaiset kaivavat valikoivasti reikiä joen tai puron pohjaan ja hedelmöittävät munat, kun naaras on muninut ne. Tämän ulkoisen hedelmöityksen ansiosta useat urokset voivat hedelmöittää munia.(Bryan, et ai., 2005; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Lavis, ym., 2001; Lavis, et ai., 2003; Lesinski, 1996; Li, et ai., 2003; Rohde, et ai. al., 1994; Trautman, 1981)

  • Parittelujärjestelmä
  • polygyyninen

Huhtikuusta kesäkuuhun naaraspuoliset merinahkaiset munivat 30 000–100 000 munaa. Urokset hedelmöittävät nämä munat ulkoisesti. Hedelmöitetyt munat kuoriutuvat 3–8 viikossa. Toukat viettävät 1–3 vuotta suodatinruokinnassa eivätkä ole yhteydessä muihin merinahisiin. Merinahkaiset saavuttavat sukukypsyyden 3–5 vuoden iässä.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; McLaughlin, et al., 2007; Somervill, 2008)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • kausikasvatus
  • seksuaalinen
  • lannoitus
    • ulkoinen
  • munasoluinen
  • Pesimäväli
    Merinahkaiset lisääntyvät kerran elämänsä lopussa.
  • Lisääntymisaika
    Merinahkaiset lisääntyvät huhti-kesäkuussa.
  • Jälkeläisten lukumäärä
    30 000 - 100 000
  • Raskausajan vaihteluväli
    3-8 viikkoa
  • Ikähaarukka seksuaalisessa tai lisääntymiskypsässä (naaras)
    3-5 vuotta
  • Ikähaarukka seksuaalisessa tai lisääntymiskypsässä (mies)
    3-5 vuotta

Urosnahkaiset paikantavat valikoivasti pesimäalueen. Merinahkiaiset eivät kohdista energiaa vanhempien investointeihin muninnan ja hedelmöityksen jälkeen, sillä sekä uros- että naarasnaisiaikaiset kuolevat pian kutemisen jälkeen.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Somervill, 2008; Trautman, 1981)



curtis koira
  • Vanhempien sijoitus
  • ei vanhempien osallistumista
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojelemassa
      • Uros
      • Nainen
  • ennen kuoriutumista / syntymää

Elinikä/Pitkäikäisyys

Merinahkaiset kuolevat pian kutemisen jälkeen. Ne voivat selviytyä luonnossa jopa 5 vuotta odottaen sopivaa aikaa lisääntyä. Useimmat nahkiaiset elävät kuitenkin luonnossa 1,5–5 vuotta.('Sea Lamprey Management Program', 2010; Bryan, et al., 2005; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; McLaughlin, et al., 2007; Somervill, 2008)

  • Alueen käyttöikä
    Tila: villi
    1,5-5 vuotta
  • Tyypillinen elinikä
    Tila: villi
    1,5-5 vuotta

Käyttäytyminen

Merinahkaiset ovat erittäin liikkuvia ja elävät aikuisiän loiseliöinä. Tämän lajin erityisiä käyttäytymismalleja ei kuitenkaan ole tutkittu hyvin. Vaikka yksilöiden ei tiedetä olevan vuorovaikutuksessa toukina, aikuiset esiintyvät pääasiassa ryhmissä tai pesäkkeissä ollessaan kiinnittyneenä isäntään. Kutuaikana merinahkaiset ovat vuorovaikutuksessa feromonien avulla. Kutuvaiheeseen pääsemiseksi tarvittavien morfologisten ja fysiologisten muutosten vuoksi, mukaan lukien ruoansulatusjärjestelmän hajoaminen, merinahkaiset lopettavat ruokinnan kuteessaan. Tämä laji on suurin ja aggressiivisin lajinahkiainen.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000; Jenkins ja Burkhead, 1993; Rohde, et al., 1994; Somervill, 2008; Trautman, 1981)

  • Keskeiset käyttäytymiset
  • loinen
  • liikkuva
  • yksinäinen
  • siirtomaa-

Kotialue

Merinahkaisilla ei ole kotialuetta eivätkä ne puolusta aluetta.('Sea Lamprey Management Program', 2010; Lavis et al., 2003; Somervill, 2008)



Kommunikaatio ja havainto

Merinahkaisen kommunikaatiotapoja ei tunneta hyvin. Urosnahkaisen uskotaan lähettävän sappihapoista koostuvaa feromonia, joka varoittaa ovuloivia naaraat heidän läsnäolostaan. Tämä signaali voi myös liittyä paritteluasetuksiin ja se voidaan lähettää pitkiä matkoja.(Lavis, et ai., 2001; Lavis, et ai., 2003; Li, et ai., 2003; Rohde, et ai., 1994; Trautman, 1981)

  • Muut viestintätavat
  • feromonit
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • kemiallinen

Ruokailutottumukset

Äskettäin kuoriutuneet merinahkaiset ovat makean veden suodattimia, jotka kuluttavat roskaa, leviä ja muuta jokien pohjasta löytyvää orgaanista materiaalia. Suolaisessa ympäristössä (tai suurilla järvien alueella) merinahkaiset kehittävät loiskykyjä, kiinnittyvät kalaan ja nielevät niiden verta ja ihoa. Merinahkaiset lopulta hajottavat kalan, kun kala on vielä elossa. Tämä laji pystyy kiinnittymään useisiin kalalajeihin, eikä se näytä suosivan isäntälajeja. Kun merinahkaiset saavuttavat sukukypsyyden, ne eivät enää ruoki.(Bryan, et ai., 2005; Lavis, ym., 2001; Lavis, ym., 2003; Somervill, 2008)



  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • kalansyöjä
    • sanansyöjä
    • syö kehon nesteitä
  • kasvinsyöjä
    • algivore
  • kaikkiruokainen
  • detritivore
  • Eläinruoat
  • kalastaa
  • verta
  • kehon nesteitä
  • Carrion
  • Kasviruoat
  • levät
  • Muut Ruoat
  • detritus
  • Ravinnonhakukäyttäytyminen
  • suodatinsyöttö

Saalistaminen

Merinahkaisilla ei ole monia tunnettuja saalistajia, ja niiden yleisin petoeläin onihmisiä. Vaikka suurten järvien alueella merinahkiaisia ​​tapetaan usein kotoperäisten kalojen säilyttämispyrkimyksissä, merinahkiaisia ​​pyydetään myös Euroopassa, Aasiassa ja Intiassa nautittavaksi, ja niitä pidetään jopa herkkuna. Monet Euroopan maat pyydystävät merinahisia ja käyttävät niitä erilaisissa ruoissa.('Sea Lamprey Management Program', 2010; Bryan et al., 2005; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000)

Ekosysteemien roolit

Parasiittiset merinahkaiset vaikuttavat haitallisesti kaloihin niiden ekosysteemissä. Erityisesti merinahkaiset ruokkivatlohi,järvitaimen,kirjolohi,siika,turpuja,made,kukkakuha, ja jotakinmonni. Kalakannat sekä kalasta riippuvaiset teollisuudenalat vähenevät. Merinahkaisilla ei ole muita tunnettuja saalistajiaihmisiä. Suurten järvien alueella pieni osa merinahkiaista kuljetticestode-loisettaipyöreät madotjonkin osan elämästään. Näistä loisista vain sukkulamadot aiheuttivat vakavia vahinkoja nahkiaisille.('Sea Lamprey Management Program', 2010; Dawson ja Jones, 2006; Mandenjian ja Desorcie, 2010; Mandenjian, et al., 2003; McLain, 1952; McLaughlin, et al., 2007; Nikitina, et al., 2009).

  • Ekosysteemin vaikutus
  • loinen
Isäntänä käytetty laji
Kommensaali-/parasiittilajit

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Merinahkia pidetään herkkuna monissa ulkomaissa, kuten Aasiassa ja Intiassa, ja ne kerätään ravinnoksi.('Sea Lamprey Management Program', 2010; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000)

  • Positiiviset vaikutukset
  • ruokaa

Taloudellinen merkitys ihmisille: negatiivinen

Liian aggressiivisen käyttäytymisensä ja yleisen ruokavalionsa vuoksi merinahkaiset loistelevat monia kalalajeja, mikä myötävaikuttaa kaupallisen kalastusteollisuuden vakavaan heikkenemiseen, mukaan lukien Pohjois-Amerikan Atlantin rannikolla ja Suurten järvien alueella. Jokainen merinahkiainen tappaa yli 18,2 kg kalaa vuodessa. Tämä laji on loistanut monia kotoperäisiä kalalajeja Suurten järvien alueella 1800-luvun alusta lähtien, mikä on johtanut Suurten järvien kaupallisen kalastusteollisuuden romahtamiseen ja maksanut sille miljoonia dollareita. Alkuperäisten kalojen kannan väheneminen alueella on vaikuttanut negatiivisesti myös urheilukalastukseen ja matkailuun. Yhdessä tapauksessa merinahkiainen puri aihmisen, vaikka tämän uskotaan olleen sattumaa.('Sea Lamprey Management Program', 2010; Baily, 2009; Bryan, et al., 2005; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000)

Säilytystila

Merinahkia ei suojata. Itse asiassa invasiivisina lajeina niitä yritetään hävittää Suurten järvien alueelta. Sekä liittovaltion että osavaltioiden hallitukset ovat luoneet ohjelmia hallitakseen tämän invasiivisen, haitallisen lajin populaatioita ja kouluttaakseen yhteisöä siitä. Vesistöihin asetetaan esteitä ja ansoja vangitakseen täysikasvuisia merinahkiaisia ​​ennen kuin ne lisääntyvät. Lamprisideja lisätään myös merinahkaisen ensisijaiseen elinympäristöön. Nämä hoidot kohdistetaan erityisesti nahkiaisiin, eivätkä ne ole suunniteltu vahingoittamaan muita lajeja. Jokaista ohjelmaa on testattu useiden vuosien ajan ja se on osoittanut tehokkaan merinahkaisen torjunnan.('Sea Lamprey Management Program', 2010; Baily, 2009; Bence, et al., 2003; Dawson ja Jones, 2006; 'The Great Lakes Fishery Commission', 2000)

Osallistujat

Selisha Cherry (kirjoittaja), Radford University, Karen Powers (toimittaja), Radford University, Gail McCormick (toimittaja), Animal Agents Staff.