Panthera tigristiger

Kirjailija: Kevin Dacres

Maantieteellinen alue

Tiikerien levinneisyysalue ulottui aikoinaan Aasian yli Itä-Turkista ja Kaspianmereltä Tiibetin tasangon eteläpuolella itään Mantsuriaan ja Okhotskinmereen. Tiikereitä löydettiin myös Pohjois-Iranista, Afganistanista, Pakistanin Indus-laaksosta, Laosista, Thaimaasta, Vietnamista, Kambodžasta, Malesiasta sekä Jaavan ja Balin saarilta. Tiikerit ovat nyt kuolleet sukupuuttoon tai lähes sukupuuttoon useimmilla näillä alueilla. Väestö on pysynyt suhteellisen vakaana Koillis-Kiinassa, Koreassa, Venäjällä sekä osissa Intiaa ja Himalajan aluetta.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005)

Tunnistettuja alalajeja on kahdeksanPanthera tigris. Siperian tiikerit,P. t. altaica, tavataan tällä hetkellä vain pienessä osassa Venäjää, mukaan lukien Amurussurin alue Primoryessa ja Habarovskissa. Bengalin tiikerit,P. t. tigris, löytyy Intiasta, Bangladeshista, Nepalista, Bhutanista ja Kiinasta. indokiinalaiset tiikerit,P. t. korvetit, löytyy Kambodžasta, Kiinasta, Laosista, Malesiasta, Myanmarista, Thaimaasta ja Vietnamista. Etelä-Kiinan tiikerit,P. t. amoyensis, tavataan kolmella eristetyllä alueella Etelä-Kiinassa. Sumatran tiikerit,P. t. Sumatra, löytyy vain Indonesian Sumatran saarelta. Balin tiikerit (P. t. balica), jaavan tiikerit (P.t. Sondaica) ja Kaspian tiikerit (P. t. neitsyt) uskotaan kuolleen sukupuuttoon. Nämä alalajit esiintyivät Balin saarilla (P. t. balica), Java (P.t. Sondaica) ja Turkissa, Transkaukasuksen alueella, Iranissa ja Keski-Aasiassa (P. t. neitsyt).(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005)



  • Biomaantieteelliset alueet
  • palearktinen
    • syntyperäinen
  • itämainen
    • syntyperäinen

Habitat

Tiikerit elävät monissa erilaisissa elinympäristöissä, mikä johtuu niiden jakautumisesta moniin ekologisiin olosuhteisiin. Niiden tiedetään esiintyvän trooppisissa alangoissa ikivihreissä metsissä, monsuunimetsissä, kuivassa orjantappurametsässä, tammi- ja koivumetsissä, korkean ruohoviidakoissa ja mangrove-suissa. Tiikerit selviytyvät monenlaisista ilmaston vaihteluista lämpimistä kosteista alueista äärimmäisen lumisateisiin alueisiin, joissa lämpötila voi olla jopa -40 celsiusastetta. Tiikereitä on löydetty 3 960 metrin korkeudesta. Yleensä tiikerit tarvitsevat vain jonkin verran kasvullista peittoa, vesilähdettä ja riittävästi saalista.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002; Ullasa, 2001)



  • Luontoalueet
  • leuto
  • trooppinen
  • maanpäällinen
  • Maanpäälliset biomit
  • tundra
  • taiga
  • savanni tai niitty
  • metsä
  • sademetsä
  • pensasta metsää
  • vuoret
  • Kosteikot
  • suo

Fyysinen kuvaus

Tiikerillä on punertavan oranssi turkki, jossa on pystysuorat mustat raidat kyljessä ja hartioissa, jotka vaihtelevat kooltaan, pituudeltaan ja väliltä. Joillakin alalajilla on vaaleampi turkki ja jotkut ovat lähes täysin valkoisia, ja niissä on joko mustia tai tummanruskeita raitoja kyljissä ja hartioissa. Raajojen alapuoli ja vatsa, rintakehä, kurkku ja kuono ovat valkoisia tai vaaleita. Valkoinen on silmien yläpuolella ja ulottuu poskille. Kummankin korvan takaosassa on valkoinen täplä. Silmien ympärillä olevat tummat viivat ovat yleensä symmetrisiä, mutta kasvojen kummallakin puolella olevat merkit ovat usein epäsymmetrisiä. Häntä on punertavan oranssi ja siinä on useita tummia raitoja.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005; Ullasa, 2001)

Ruumiin koko ja morfologia vaihtelevat huomattavasti tiikerien alalajien välillä. Siperian tiikerit, tunnetaan myös nimellä Amur-tiikerit (P. t. altaica), ovat suurimmat. Urospuoliset siperiatiikerit voivat kasvaa 3,7 metriin ja painaa yli 423 kg; naaraat ovat jopa 2,4 metriä pitkiä ja 168 kg painavia. Urospuoliset indokiinalaiset tiikerit (P. t. korvetit), vaikka ne ovat ruumiiltaan pienempiä kuin siperiantiikerit (2,85 metriä pitkät ja 195 kg), niillä on kaikista tiikerien alalajeista pisin kallo, mitattuna 319–365 mm. Sumatran tiikerit (P. t. Sumatra) ovat pienin elävä alalaji. Urospuoliset Sumatran tiikerit ovat 2,34 metriä pitkiä ja painavat 136 kg; naaraat ovat 1,98 metriä pitkiä ja painavat 91 kg.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005; Ullasa, 2001)



Tiikerit ovat voimakkaita eläimiä, joista yhden tiedetään vetäneen 700 kg painavaa gaur-härää. Tiikerillä on lyhyet, paksut kaulat, leveät olkapäät ja massiiviset eturaajat, jotka ovat ihanteellisia saaliin kanssa tarttumiseen pitäen kiinni pitkillä sisäänvedettävillä kynsillä ja leveillä etukäpälillä. Tiikerin kieli on peitetty kovilla näppylillä, jotka raapuvat lihan pois saaliin luista.(Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005; Ullasa, 2001)

Kaikilla tiikereillä on hammaskaava 3/3, 1/1, 3/2, 1/1. Bengalin tiikerit (P. t. tigris) niillä on pisimmät kulmahampaat kaikista elävästä suuresta kissasta; 7,5-10 cm pitkä. Tiikerin kallo on vankka, lyhyt ja leveä, ja siinä on leveät zygomaattiset kaaret. Nenäluut ovat korkeat, ulkonevat hieman yläleuasta, johon kulmahampaat sopivat. Tiikerillä on hyvin kehittynyt sagittaalinen harja ja koronaidiprosessit, jotka tarjoavat lihaskiinnityksen heidän vahvaan purentaan.(Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005; Ullasa, 2001)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • uros isompi
  • Alueen massa
    91-423 kg
    200,44 - 931,72 lb
  • Alueen pituus
    1,98-3,7 m
    6,50 - 12,14 jalkaa
  • Keskimääräinen perusaineenvaihduntanopeus
    133 859 tuumaa
    Ikä

Jäljentäminen

Tiikerit ovat yksinäisiä eivätkä seurustele puolisoiden kanssa parittelua lukuun ottamatta. Paikalliset urokset voivat kilpailla pääsystä naaraisiin kiimassa.(Sunquist ja Sunquist, 2002)



  • Parittelujärjestelmä
  • polygynandrous (promiscuous)

Naarastiikerit tulevat kiimaan 3–9 viikon välein ja ovat vastaanottavaisia ​​3–6 päivää. Heillä on tiineysjakso noin 103 päivää (96 - 111 päivää), minkä jälkeen ne synnyttävät 1 - 7 altricial pentua. Keskimääräiset pentueet ovat 2-3 poikasta. Siperian tiikereillä keskimääräinen pentuekoko on 2,65 (n=123), samanlaisia ​​keskiarvoja on löydetty muiltakin tiikerien alalajilta. Vastasyntyneet pennut ovat sokeita ja avuttomia, painavat 780–1600 g. Silmät avautuvat vasta 6-14 päivää syntymän jälkeen ja korvat 9-11 päivää syntymän jälkeen. Äiti viettää suurimman osan ajastaan ​​pojan imettämiseen tässä haavoittuvaisessa vaiheessa. Vieroittaminen tapahtuu 90-100 päivän iässä. Pennut alkavat seurata emoaan noin 2 kuukauden iässä ja alkavat syödä kiinteää ruokaa tuolloin. 5-6 kuukauden iässä pennut alkavat osallistua metsästysmatkoihin. Pennut oleskelevat äitinsä luona 18 kuukauden - 3 vuoden ikään asti. Nuoret tiikerit saavuttavat sukukypsyyden vasta noin 3-4-vuotiaana naarailla ja 4-5-vuotiailla miehillä.(Sunquist ja Sunquist, 2002; Ullasa, 2001)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • ympärivuotinen jalostus
  • gonochoric / gonochorist / kaksikotinen (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • indusoitunut ovulaatio
  • eläviä synnyttäviä
  • Pesimäväli
    Naarastiikerit synnyttävät 3–4 vuoden välein edellisten pentujen riippuvuuden pituudesta riippuen.
  • Lisääntymiskausi
    Tiikerit voivat lisääntyä mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta lisääntyminen on yleisintä marraskuusta huhtikuuhun.
  • Jälkeläisten lukumäärä
    1-7
  • Keskimääräinen jälkeläisten lukumäärä
    2.65
  • Keskimääräinen jälkeläisten lukumäärä
    2.5
    Ikä
  • Raskausajan vaihteluväli
    96-111 päivää
  • Keskimääräinen raskausaika
    103 päivää
  • Keskimääräinen vieroitus-ikä
    90-100 päivää
  • Keskimääräinen aika itsenäisyyteen
    18 kuukautta
  • Keski-ikä seksuaali- tai lisääntymiskypsässä (nainen)
    3-4 vuotta
  • Keski-ikä seksuaali- tai lisääntymiskypsässä (nainen)
    Sukupuoli: nainen
    1268 päivää
    Ikä
  • Keski-ikä seksuaali- tai lisääntymiskypsässä (mies)
    4-5 vuotta
  • Keski-ikä seksuaali- tai lisääntymiskypsässä (mies)
    Sukupuoli Mies
    1415 päivää
    Ikä

Kuten muut nisäkkäät, naaraat hoitavat ja hoitavat huollettavia poikasiaan. Vieroittaminen tapahtuu 3–6 kuukauden iässä, mutta pennut ovat riippuvaisia ​​emostaan, kunnes heistä tulee itse taitavia metsästäjiä, kun ne saavuttavat 18 kuukauden–3 vuoden iän. Nuorten tiikerien on opittava vainoamaan, hyökkäämään ja tappamaan saalista äidiltään. Pentuja hoitavan äidin on lisättävä tappamisprosenttiaan 50 %, jotta hän saa riittävästi ravintoa itselleen ja jälkeläisilleen. Urostiikerit eivät tarjoa vanhempainhoitoa.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojelemassa
      • Nainen
  • ennen kuoriutumista / syntymää
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Nainen
  • esivieroitus/painatus
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Nainen
  • ennen itsenäistymistä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Nainen
  • pidennetty nuorten oppimisjakso

Elinikä/Pitkäikäisyys

Tiikerit elävät luonnossa yleensä 8-10 vuotta, vaikka ne voivat saavuttaa 20-vuotiaaksikin. Vankeudessa tiikerien tiedetään elävän jopa 26-vuotiaiksi, vaikka tyypillinen vankeudessa elävien elinikä on 16-18 vuotta. On arvioitu, että suurin osa aikuisista tiikereistä kuolee ihmisten vainon ja metsästyksen seurauksena, vaikka heidän suuri saalisnsa voi joskus haavoittaa niitä kuolemaan. Nuoret tiikerit kohtaavat lukuisia vaaroja, kun ne hajaantuvat äitinsä kotialueelta, mukaan lukien urostiikerien hyökkääminen ja syöminen. Jotkut tutkijat arvioivat, että nuorten tiikerien eloonjäämisaste on 50 prosenttia.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002)



  • Alueen käyttöikä
    Tila: vankeus
    26 (korkea) vuotta
  • Tyypillinen elinikä
    Tila: villi
    8-10 vuotta
  • Keskimääräinen elinikä
    Tila: villi
    8-10 vuotta
  • Tyypillinen elinikä
    Tila: vankeus
    16-18 vuotta

Käyttäytyminen

Tiikerit ovat yksinäisiä, ainoa pitkäaikainen suhde on äidin ja jälkeläisten välillä. Tiikerit ovat aktiivisimpia yöllä, jolloin heidän villi sorkka- ja kavioeläinsaalis on aktiivisinta, vaikka ne voivat olla aktiivisia mihin aikaan päivästä tahansa. Tiikerit metsästävät mieluummin tiheässä kasvillisuudessa ja reiteillä, joilla ne voivat liikkua hiljaa. Lumessa tiikerit valitsevat reittejä jäätyneillä jokien uomilla, sorkka- ja kavioeläinten poluilla tai missä tahansa muualla, jossa lumen syvyys on pienempi. Tiikerillä on valtava hyppykyky, sillä ne pystyvät hyppäämään 8-10 metriin. Puolet tästä matkasta tehdyt hyppyt ovat tyypillisempiä. Tiikerit ovat erinomaisia ​​uimareita, eikä vesi yleensä estä heidän liikkumistaan. Tiikerit voivat ylittää helposti jopa 6-8 kilometriä leveitä jokia, ja niiden tiedetään ylittäneen vedessä 29 kilometriä. Tiikerit ovat myös erinomaisia ​​kiipeilijöitä käyttämällä sisäänvedettäviä kynsiään ja voimakkaita jalkojaan.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Keskeiset käyttäytymiset
  • kursori
  • päivällinen
  • yöllinen
  • iltahämärä
  • liikkuva
  • nomadi
  • istuva
  • yksinäinen
  • alueellinen
  • Alueen koko
    64 - 9252 km ^ 2

Kotialue

Kotialueen koot vaihtelevat saaliiden tiheyden mukaan. Intian naarastiikerit (P. t. tigris) asuinalueen koko on 200-1000 neliökilometriä (alue 64-9252 km2); miehen kotialue on keskimäärin 2-15 kertaa suurempi. Kotialueellaan tiikerit pitävät useita luolia, usein tiheän kasvillisuuden keskellä tai luolassa, kaatuneen puun alla tai onttossa puussa. Tiikerit puolustavat usein eksklusiivisia kotialueita, mutta niiden on myös tiedetty jakavan kotialueita rauhanomaisesti tai vaeltavan pysyvästi ilman kotialuetta. Tiikerit voivat kulkea jopa 16-32 kilometriä yhdessä yössä.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002)



Kommunikaatio ja havainto

Tiikereiden välistä viestintää ylläpitävät tuoksumerkit, visuaaliset signaalit ja äänet. Tuoksumerkit kerrostuvat hajuisen myskinesteen muodossa, joka sekoitetaan virtsaan ja suihkutetaan esineisiin, kuten ruohoon, puihin tai kiviin. 'flehmen'-niminen kasvonilme liittyy usein tuoksun havaitsemiseen. Flehmenin aikana kieli roikkuu etuhampaiden päällä, nenä on ryppyinen ja yläkulmahampaat paljastuvat. Flehmen esiintyy yleensä miehillä, jotka ovat juuri nuuskineet virtsaa, tuoksujälkiä, kiimatiikeriä tai oman lajinsa pentua.(Schaller, 1967; Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005; Ullasa, 2001)

Tiikereiden visuaalisia signaaleja ovat ruiskutetut pisteet, maata haravoimalla tehdyt naarmut ja puihin tai muihin esineisiin jääneet kynsijäljet. Schaller (1967) kuvaili 'puolustusuhan' ilmettä, joka havaitaan tiikerin hyökkääessä. Tämä sisälsi avoimen suun kulmien vetämistä taaksepäin, kulmahampaiden paljastamista, korvien lihottamista ja silmien pupillien laajentamista. Heidän korvien takaosassa olevia täpliä ja niiden raitoja voidaan käyttää myös lajinsisäisessä viestinnässä.(Mazak, 1981; Schaller, 1967; Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005; Ullasa, 2001)

reaktiivisen koiran esittely toiselle koiralle

Tiikerit voivat myös kommunikoida äänellisesti karjahduksella, murinalla, murinalla, murinalla, voihkimisella, huudahduksella ja sihisemällä. Jokaisella äänellä on oma tarkoituksensa, ja se näyttää heijastavan tiikerin tarkoitusta tai mielialaa. Esimerkiksi tiikerin karjunta on yleensä merkki valta-asemasta; se kertoo muille, kuinka suuri se on ja sen sijainnin. Valitus viestii alistumisesta. Tiikerien kyky karjua johtuu joustavasta hyoidilaitteesta ja äänitaiteesta, jossa on paksu fibro-elastinen pehmuste, joka sallii äänen kulkea pitkiä matkoja.(Schaller, 1967; Sunquist ja Sunquist, 2002; Thapar, 2005; Ullasa, 2001)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • akustinen
  • kemiallinen
  • Muut viestintätavat
  • kuorot
  • feromonit
  • tuoksujälkiä
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokailutottumukset

Tiikerit metsästävät mieluiten yöllä, jolloin heidän sorkka- ja kavioeläinsaalis on aktiivisinta. Schallerin (1967) Intiassa tekemässä tutkimuksessa tiikerit olivat aktiivisimpia ennen klo 8.00 ja 16.00 tunnin jälkeen. Tiikereiden uskotaan löytävän saaliinsa enemmän kuulon ja näön avulla kuin hajuaistin avulla (Schaller, 1967). He käyttävät salakavala lähestymistapaa hyödyntäen jokaista kiveä, puuta ja pensasta suojana ja jahtaavat saalista harvoin kauas. Tiikerit ovat hiljaa, ottavat varovaisia ​​askelia ja pitävät matalalla maassa, jotta saalis ei näe tai kuule niitä. Tyypillisesti he tappavat väijyttämällä saalista ja heittäen saaliin tasapainosta massallaan, kun se hyppää sen päälle. Tiikerit ovat menestyviä saalistajia, mutta vain yksi 10-20 hyökkäyksestä johtaa onnistuneeseen metsästykseen.(Mazak, 1981; Schaller, 1967; Sunquist ja Sunquist, 2002)

Tiikerit käyttävät jompaakumpaa kahdesta taktiikista, kun he pääsevät tarpeeksi lähelle tappaakseen. Pienet eläimet, jotka painavat alle puolet tiikerin painosta, tapetaan puremalla niskaan. Hampaat asetetaan niskan nikamien väliin pakottaen ne erilleen ja rikkoen selkäytimen. Isommilla eläimillä kurkun puremalla murskataan eläimen henkitorvi ja tukahdutetaan se. Kurkun purema on turvallisempi tappamistaktiikka, koska se minimoi fyysisen hyökkäyksen, jonka tiikeri voi saada, kun hän yrittää tappaa saaliinsa. Kun saalis on viety peittoon, tiikerit syövät ensin pakaroita ja repivät ruhon auki lihaksien avulla. Kun tiikeri etenee, se avaa kehon ontelon ja poistaa mahalaukun. Kaikkea saalista ei syödä; jotkut osat hylätään. Saalista vedetään yleensä peittoon, ja ne voidaan jättää sinne ja käydä uudelleen useiden päivien ajan.(Schaller, 1967; Sunquist ja Sunquist, 2002)

Suurin osa tiikerin ruokavaliosta koostuu useista suurista sorkka- ja kaviolajeista, mukaan lukien sambar (Venäjän yksivärinen), chital (Akselin akseli), sikapeura (Axis porcinus), barasingha (Rucervus duvaucelii), haukkuva hirvi (Muntiacus muntjak), jokainen (Cervus elaphus), sika peura (Cervus nippon), Euraasian hirvi (Hirvi hirvi), kauri (Capreolus capreolus), myskipeura (Musk moschiferus), nilgai (Boselaphus tragocamelus), musta takki (Antilooppi cervicapra), tänään (Bos frontalis), härkä (Bos javanicus), vesipuhveli (Bubalus bubalis) ja villisiat (Heidän). Myös kotieläiminä pidettyjä sorkka- ja kavioeläimiä otetaan mukaan, karja mukaan lukien (härkä pomo), vesipuhveli (Bubalus bubalis), hevoset (Equus caballus), ja vuohet (Vuohi). Harvinaisissa tapauksissa tiikerit hyökkäävät malaijilaisten tapiirien kimppuun (Tapirus indicus), Intian norsuja (Suurin norsu) ja nuoret intialaiset sarvikuonot (Rhinoceros Unicornis). Tiikerit hyökkäävät säännöllisesti ja syövät ruskeita karhuja (Ursus arctos), aasialaiset mustakarhut (Ursus thibetanus), ja laiskiaiset (Melursus ursinus). Pienempiä eläimiä otetaan joskus, kun suurempaa saalista ei ole saatavilla, mukaan lukien suuret linnut, kuten fasaanit (Phasianinae), leopardit (panthera pardus), kalat, krokotiilit (Crocodylus), kilpikonnia, porsuja (Hystrix), rotat ja sammakot. Hyvin harvat tiikerit alkavat metsästää ihmisiä (Homo sapiens). Tiikerit syövät 18–40 kiloa lihaa onnistuneesti ottaessaan suuren saaliin, mutta ne eivät yleensä syö joka päivä.(Mazak, 1981; Schaller, 1967; Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • syö maan selkärankaisia
  • Eläinruoat
  • lintuja
  • nisäkkäät
  • matelijat
  • kalastaa
  • Ravinnonhakukäyttäytyminen
  • varastoi tai tallentaa ruokaa

Saalistaminen

Tiikerillä ei ole luonnollisia saalistajia, paitsi ihmisiä. Aikuiset tiikerit ovat mahdollisia nuorempien pentujen saalistajia.(Schaller, 1967; Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Predator-sopeutukset
  • kryptinen

Ekosysteemien roolit

Tiikerit auttavat säätelemään suurten kasvinsyöjien saalispopulaatioita, mikä aiheuttaa paineita kasviyhteisöille. Huippupetoeläinten roolinsa vuoksi niitä voidaan pitää kulmakivilajeina.(Sunquist ja Sunquist, 2002)

Tiikeriloisia ovat sukkulamato-, trematodi- ja cestodemadot:Paragonimus westermani,Toxocaralaji,Uiteinartalaji,Physaloptera,Dirofilarialaji,Gnathostoma spinigerum,Diphyllobothrium erinacei,Taenia bubesei, jaTaenia pisiformis. Tiikeristä tunnetut punkit ovatRhipicephalus annuulatus,Dermacentor sylvatica,Hyalomma truncatum,Hyalomma Kumari,Hyalomma marginata, jaRhipicelphalus turanicus.

  • Ekosysteemin vaikutus
  • Keystone-lajit
Kommensaali-/parasiittilajit

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Elävillä tiikereillä on taloudellinen merkitys eläintarhoissa, joissa niitä esitetään yleisölle, ja villieläinalueilla, joilla ne voivat tuoda matkailua. Tiikereitä tapetaan laittomasti heidän turkkinsa vuoksi mattojen ja seinävaatteiden tekemiseksi. Lisäksi perinteinen kiinalainen lääketiede on yli 3000 vuoden ajan käyttänyt tiikerin osia sairauksien ja vammojen hoitoon. Esimerkiksi olkaluu (sääriluu) on määrätty reuman hoitoon, vaikka sillä ei ole näyttöä siitä, että se vaikuttaisi sairauteen. Jotkut uskovat, että tiikerin luut auttavat heitä tulemaan yhtä vahvoiksi ja hurjaksi kuin tiikeri.(Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Positiiviset vaikutukset
  • lemmikkieläinkauppa
  • ruokaa
  • ruumiinosat ovat arvokkaan materiaalin lähde
  • ekomatkailua
  • tutkimusta ja koulutusta

Taloudellinen merkitys ihmisille: negatiivinen

Yleensä tiikerit välttävät ihmiskontakteja, hyvin harvoin tiikereistä voi tulla 'ihmissyöjiä'. Ihmissyöjä tiikeri huhuttiin tappaneen yli 430 ihmistä, joista 234 neljän vuoden aikana. Uskotaan, että ihmissyöjä tiikerit ovat sellaisia, jotka eivät voi tehokkaasti saalistaa suuria sorkka- ja kavioeläimiä, koska ne ovat vammautuneet, vanhoja tai niillä ei ole enää saatavilla sopivaa alkuperäistä elinympäristöä ja saalista. Koska ihmispopulaatiot kasvavat nopeasti, kilpailu luonnonvaroista lisää tiikereihin ja niiden elinympäristöön kohdistuvaa painetta ja lisää negatiivisten ihmisten ja tiikerien välisten vuorovaikutusten todennäköisyyttä.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Negatiiviset vaikutukset
  • vahingoittaa ihmisiä
    • puremat tai pistot

Säilytystila

siperialainen (P. t. altaica), Etelä-Kiina (P. t. amoyensis) ja Sumatran tiikerit (P. t. Sumatra) ovat kaikki kriittisesti uhanalaisia. Bengal (P. tigris tigris) ja indokiinalaiset tiikerit (P. tigris corbetti) ovat uhanalaisia. Bali (P. t. balica), Jaavan (P.t. Sondaica) ja Kaspian tiikerit (P. tigris virgata) ovat kuolleet sukupuuttoon. Tiikereihin kohdistuvat erityiset uhat vaihtelevat alueittain, mutta ihmisten vaino, metsästys ja ihmisen aiheuttama elinympäristöjen tuhoutuminen ovat yleisiä tekijöitä, jotka uhkaavat tiikeripopulaatioita.(Mazak, 1981)

Muut kommentit

Panthera tigrissiinä on 38 kromosomia. Karyotyypissä on 16 paria metakeskisiä ja submetakeskisiä autosomeja ja kaksi paria akrosentrisiä autosomeja. X-kromosomi on keskikokoinen metasentrinen ja Y-kromosomi on pieni metasentrinen.

Maltan tiikerit (joskus kutsutaan nimelläP. t. melitensis, vaikka ne eivät ole todellisia alalajeja) ovat erilaisia ​​tiikereitä, jotka ovat seurausta sukusiitosta. Maltan tiikereillä on valkoinen turkki harmaissa sävyissä, mikä saa ne näyttämään sinisiltä kaukaa katsottuna. Niin sanotut 'valkoiset tiikerit' ovat seurausta, kun pennulla on syntyessään kaksi resessiivistä geenimuotoa, myös sukusiitos. Valkoiset tiikerit kärsivät monista ongelmista, kuten silmien heikkoudesta, heiluvasta selästä ja kiertyneestä kaulasta.(Mazak, 1981; Sunquist ja Sunquist, 2002; Ullasa, 2001)

Osallistujat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Kevin Dacres (kirjoittaja), Michigan State University, Barbara Lundrigan (toimittaja, ohjaaja), Michigan State University.