Heteronetta atricapilla mustapäinen ankka

Kirjailija: Joseph Boss

Maantieteellinen alue

Heteronetta atricapillatavataan Etelä-Amerikassa Etelä-Brasiliassa, Chilessä ja Argentiinassa.Heteronetta atricapillaon osittain vaeltava laji. Pohjoiset pesimäpopulaatiot ovat istuvia, kun taas eteläiset pesimäpopulaatiot muuttavat pohjoiseen australialaisen talven aikana. Nämä eteläiset populaatiot muuttavat Boliviaan, Etelä-Brasiliaan ja Uruguayhin.('Heteronetta atricapilla', 2004; 'Biodiversity.mongabay.com', 2006)

  • Biomaantieteelliset alueet
  • neotrooppinen
    • syntyperäinen

Habitat

Mustapäisiä ankkoja tavataan soilla, soilla, soilla, soilla, soilla ja pysyvillä makean veden järvillä. Mustapäisiä ankkoja tavataan maanpäällisissä ympäristöissä ja puolipysyttävissä suissa, joissa on runsaasti kasveja.('Biodiversity.mongabay.com', 2006)



  • Luontoalueet
  • trooppinen
  • maanpäällinen
  • suolavesi tai meri
  • makeanveden
  • Aquatic Biomes
  • järviä ja lampia
  • rannikko-
  • Kosteikot
  • suo
  • suo
  • kirja

Fyysinen kuvaus

Mustapäiset ankat ovat mustanruskeita rinnalta ja alapuolelta, ja niillä on mustat päät, siivet ja selkä. Ylempi alaleuka on musta keltaisella reunalla ja alaleuka tummankeltainen. Mustapäisillä ankoilla on tummanharmaat jalat, joiden tarsaa pitkin on kellertävänvihreä varjostus. Aikuiset naaraat ovat suurempia kuin urokset. Aikuisten siivet ovat pilkullisia pieniä, valkoisia täpliä tai ne ovat tasaisen harmaanruskeita. Nuoret ankat erottuvat aikuisista ankkojen silmien yläpuolella olevasta vaaleammasta pystyviivasta, joka ulottuu silmästä kruunuun.('Answers.com', 2006; Hohn, 1975; Weller, 1967)

Mustapäiset ankat karvat kahdesti vuodessa. Elo- ja syyskuussa linnut sulavat häähöyhenpukuun. Joulukuussa ja tammikuussa häähöyhenpuku korvaa talvihöyhenpuvun (ei-avioliiton).(Weller, 1968)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • naaras suurempi
  • Alueen massa
    434-630 g
    15.30 - 22.20 unssia
  • Keskimääräinen massa
    538,9 g
    18,99 oz
  • Alueen pituus
    35-40 cm
    13,78-15,75 tuumaa

Jäljentäminen

Seurustelun aikana urokset venyttävät kaulaansa täyttämällä molemminpuolisia poskipusseja ja ylempää ruokatorvea houkutellakseen naispuolisia puolisoita. Mustapäiset ankat ovat vapaamielisiä, ja sekä urokset että naaraat ottavat useita pareja pesimäkauden aikana.(pilkka, 1975)



Madagaskarin puuvilla de tulear
  • Parittelujärjestelmä
  • polygynandrous (promiscuous)

Mustapäiset ankat ovat jälkeläisiä. Naaraat munivat muiden lajien pesiin. Mustapäiset ankat sijoittavat munansa pesiin noin metrin korkeudelle vedenpinnasta ja munivat keskimäärin 2 munaa per pesä. Munien eloonjäämisaste on noin kolmannes munituneiden munien kokonaismäärästä. Mustapäiset ankat pesivät kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä.('Answers.com', 2006; Hohn, 1975; Rees ja Hillgarth, 1984)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausikasvatus
  • gonochoric / gonochorist / kaksikotinen (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • munasoluinen
  • Pesimäväli
    Mustapäiset ankat lisääntyvät kahdesti vuodessa.
  • Lisääntymiskausi
    Mustapäiset ankat pesivät syksyllä ja keväällä.
  • Keskimääräiset munat kauden aikana
    4
  • Keskimääräinen aika kuoriutumiseen
    21 päivää
  • Keskimääräinen aika itsenäisyyteen
    useita tunteja

Mustapäiset ankat eivät rakenna pesiä eivätkä haudo munia; sen sijaan ne ovat sikiön loisia ja luottavat muihin ankkalajeihin näissä tehtävissä. Mustapäiset ankan aikuiset ja vastasyntyneet poikaset eivät vahingoita isäntälajin munia tai poikasia. Isäntänsä hautoo munia noin 21 päivää. Muutama tunti kuoriutumisen jälkeen mustapäiset ankanpoikaset pystyvät kävelemään ja ruokkimaan itsenäisesti.('Answers.com', 2006; Rees ja Hillgarth, 1984)

  • Vanhempien sijoitus
  • ei vanhempien osallistumista
  • prekocial
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojelemassa
      • Nainen
  • ennen kuoriutumista / syntymää
    • provisiointi
      • Nainen

Elinikä/Pitkäikäisyys

Tarkkoja tietoja mustapäisen ankan elinajasta ja pitkäikäisyydestä ei ollut saatavilla. Kuitenkin muiden perheenjäsenten selviytyminenAnatidaeon vaihteleva. 65–80 % ankanpoikoista kuolee ensimmäisenä vuotenaan. Tämän ratkaisevan vuoden jälkeen eloonjäämisaste kasvaa. Useimmat aikuisiksi pääsevistä linnuista elävät vain 1–2 vuotta. Suurin kirjattu elinikä perheen sisälläAnatidaeon 28 vuotta.('The Sibley Guide to Bird Life and Behavior', 2001)



Käyttäytyminen

Mustapäiset ankat ovat muuttoliikkeitä ja lentävät jopa 40 linnun parveissa. Mustapäiset ankat ruokkivat enimmäkseen aikaisin aamulla, lepäävät maalla päiväsaikaan ja uivat enimmäkseen illalla. Illan aikana uros- ja naaraspuoliset ankat partioivat lähistöllä sijaitsevilla pesäpaikoilla etsiessään sopivia isäntiä. Suosituimmat isäntäpesät ovatnokikkaat, koska niiden pesät ovat yleisiä suoisilla alueilla.(Rees ja Hillgarth, 1984; Weller, 1968)

  • Keskeiset käyttäytymiset
  • lentää
  • päivällinen
  • loinen
  • liikkuva
  • muuttoliike
  • Sosiaalinen

Kotialue

Koska mustapäiset ankat eivät tee pesiä, ne eivät ole alueellisia. Ne liikkuvat laajalla alueella etsiäkseen isäntäpesiä eivätkä pysy minkään tietyn kotialueen sisällä.(Rees ja Hillgarth, 1984; Weller, 1968)

Kommunikaatio ja havainto

Urospuoliset mustapäiset ankat kommunikoivat mahdollisten kumppanien kanssa niskaansa venyttämällä, ne käyttävät jossain määrin myös ääntelyä.(pilkka, 1975)



  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • akustinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokailutottumukset

Mustapäiset ankat ruokkivat enimmäkseen aamuisin sukeltamalla, kastamalla, taputtelemalla ja mutasuodattamalla. Mustapäiset ankat syövät enimmäkseen kasvimateriaalia, kuten siemeniä, maanalaisia ​​mukuloita, vesiheinien ja sarajen vihreitä ruohomaisia ​​lehtiä, meriheinäruohoja ja vedenalaisia ​​lampirikkaruohoja. He voivat myös syödä joitain vedessä eläviä selkärangattomia.('Answers.com', 2006; 'The Sibley Guide to Bird Life and Behavior', 2001; Rees ja Hillgarth, 1984)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • kasvinsyöjä
    • folivore
  • Eläinruoat
  • ötökät
  • vedessä elävät äyriäiset
  • Kasviruoat
  • lähtee
  • juuret ja mukulat
  • siemeniä, jyviä ja pähkinöitä

Saalistaminen

Mustapäisten ankanpoikkojen pääpetoeläimiä ovat muut ankat, joiden pesiin ovat loisherneet mustapäiset ankat. Lähes puolet niiden munista kuolee, koska isäntäankat tunnistavat munat ja tuhoavat ne. Mustapäisen ankan munia ei naamioida; ne ovat valkoisia ja melko silmiinpistäviä. Ihminen metsästää mustapäisiä ankkoja ravinnon ja höyhenen vuoksi. Myös suuret petoeläimet, kuten petturit, voivat saalistaa aikuisia. Niiden tumma höyhenväri ja kuviointi auttavat peittämään ne kosteikkokasvillisuudessa.('Answers.com', 2006; 'Answers.com', 2006; Weller, 1968)



  • Predator-sopeutukset
  • kryptinen

Ekosysteemien roolit

Mustapäiset ankat ovat hautojen loisia, ne luottavat muihin ankkalajeihin haudottaessaan ja tarjoavat suojan munilleen. Tämä vaikuttaa negatiivisesti isäntiin, koska isäntälajin on kohdistettava energiaa vieraiden munien kuoriutumiseen, mikä voi johtaa siihen, että niiden omia munia kuoriutuu vähemmän ja omat poikaset selviävät täysi-ikäisiksi.('Answers.com', 2006)

  • Ekosysteemin vaikutus
  • loinen
Isäntänä käytetty laji

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Ihmiset metsästävät mustapäisiä ankkoja ruoaksi ja höyhenpeitteensä käyttöön.('Answers.com', 2006)

maskotti dalmatialaiset
  • Positiiviset vaikutukset
  • ruokaa
  • ruumiinosat ovat arvokkaan materiaalin lähde

Taloudellinen merkitys ihmisille: negatiivinen

Mustapäisillä ankoilla ei ole tunnettuja haitallisia vaikutuksia ihmisiin.

Säilytystila

Mustapäisiä ankkoja ei pidetä tällä hetkellä vaarassa, mutta niitä voivat uhata elinympäristöjen häviäminen, metsästys ja saastuminen.('Answers.com', 2006)

Osallistujat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Joseph Boss (kirjoittaja), Kalamazoo College, Ann Fraser (toimittaja, ohjaaja), Kalamazoo College.