Dendroica virens mustakurkkuviihreä

Kirjailija: Marina Migliore

Maantieteellinen alue

Mustakurkkuviihreitä tavataan suuressa osassa lähialuetta. Kesäisin ne vaihtelevat itäisestä Brittiläisestä Kolumbiasta koko Etelä-Kanadan pohjoispuolella Albertaan ja idässä Newfoundlandiin asti. Heidän kesäalueensa sisältää suuren osan Appalakkien vuorista Etelä-Carolinaan, Georgiaan, Alabamaan ja Luoteis-Arkansasin Ozarkeihin asti. Niitä löytyy myös Suurten järvien alueella sekä Indianassa ja Illinoisissa kesällä. Yksittäinen alalaji,D. suuntasi waynei, pesii Virginian, Pohjois-Carolinan ja Etelä-Carolinan sypressisoilla. Mustakurkkuviirat muuttavat talvella Etelä-Texasiin, Etelä-Floridaan sekä Keski- ja Etelä-Amerikkaan. Joidenkin yksilöiden tiedetään vaeltavan Länsi-Intiaan (Kuuba), ja joitain tuulen puhaltamia yksilöitä on hiljattain löydetty Brittein saarilta.(Farrand, 1988; Farrand, 1988; Morse ja Poole, 2005)

  • Biomaantieteelliset alueet
  • lähellä
    • syntyperäinen

Habitat

Mustakurkkuviihreiden suositeltu pesimäympäristö vaihtelee rannikkotasangoista vuoristoon, mutta se on pääasiassa Yhdysvaltojen pohjoisosan havumetsä- ja sekametsäalueita ja Appalakkien vuoristoalueita. Talvialueellaan ne suosivat myös puumaisia ​​elinympäristöjä, kuten lehti- tai havumetsän reunoja.(Morse ja Poole, 2005)



  • Luontoalueet
  • leuto
  • trooppinen
  • maanpäällinen
  • Maanpäälliset biomit
  • savanni tai niitty
  • metsä
  • pensasta metsää
  • vuoret
  • Alueen korkeus
    0 - 2450 m
    0,00 - 8038,06 jalkaa
  • Keskimääräinen korkeus
    1500-2200 m
    ft

Fyysinen kuvaus

Mustakurkkuviirat ovat kooltaan 11,5–14 senttimetriä. Pesivällä aikuisella uroksella on musta leuka, kurkku ja rintakehä sekä kirkkaankeltaiset kasvot. Alapuoli on enimmäkseen valkoinen ja sivuilla kulkee mustia viivoja. Vaaleankeltainen väri ulottuu alarintakehän ja leuan alueelle. Siivet ovat enimmäkseen harmaita ja niissä on valkoisia raitoja. Aikuiset naaraat ovat samanlaisia ​​kuin urokset, paitsi että ne eivät ole yhtä kirkkaita ja niiden leuassa on vähemmän mustaa. Ulkonäössä ei juurikaan muutu muuton aikana. Nuorella naisella voi olla vähän tai ei ollenkaan mustaa leuassa. Epäkypsillä uroksilla ja naarailla on kellertävä vatsa ennemmin kuin valkoinen.(Gough ja Sauer, 1997; Morse ja Poole, 2005; Peterson, 1983; Robbins, et ai., 1983)



  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • sukupuolten värit tai kuviot eri tavalla
  • uros värikkäämpi
  • Alueen massa
    9 (korkea) g
    0,32 (korkea) unssia
  • Keskimääräinen massa
    8,5 g
    0,30 unssia
  • Alueen pituus
    11,5-14 cm
    4,53 - 5,51 tuumaa
  • Keskipituus
    12 cm
    4,72 tuumaa
  • Kantama siipien kärkiväli
    17-20 cm
    6,69 - 7,87 tuumaa
  • Keskimääräinen perusaineenvaihduntanopeus
    3,49 ± 0,15 cm3.02/g/h

Jäljentäminen

Urokset saapuvat pesimäalueelle ensin, ja naaraat seuraavat pian sen jälkeen. Tämä laji on kausiluonteisesti yksiavioinen, ja urokset ottavat harvoin toista kumppania. Parittelu alkaa naaraalle urosesityksellä, johon kuuluu nyyhkiminen, jossa uros nyyhkii höyhenensä. Kun parit on valittu, uros jää yleensä naaraan lähelle auttamaan pesän rakentamisessa. Kun poikaset lähtevät pesästä, uros ja naaras lähtevät erilleen. Urokset suojaavat pesimäaluetta parittelukauden aikana.(Morse ja Poole, 2005)

  • Parittelujärjestelmä
  • yksiavioinen

Kaikki parittelu tapahtuu keväällä. Tämä tapahtuu huhtikuun puolivälissä Appalakkien vuoristossa, toukokuun alussa Pohjois-Yhdysvalloissa ja niinkin myöhään toukokuun puolivälissä Kanadassa. Vuodessa tuotetaan yksi sikiö 3–5 munan koolla. 12 päivän haudonta-ajan jälkeen linnut lähtevät pesästä noin 8–10 päivän kuluttua.(Ehrlich, et ai., 1988; Gough ja Sauer, 1997)



  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausikasvatus
  • gonochoric / gonochorist / kaksikotinen (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • munasoluinen
  • Pesimäväli
    Mustakurkkuviirat pesii kerran vuodessa.
  • Lisääntymisaika
    Pesiminen tapahtuu yleensä keväällä (huhti-toukokuussa) mustakurkkuviirat.
  • Valikoima munat kauden mukaan
    3-5
  • Keskimääräiset munat kauden aikana
    4
    Ikä
  • Keskimääräinen aika kuoriutumiseen
    12 päivää
  • Keskimääräinen aika kuoriutumiseen
    12 päivää
    Ikä
  • Ikäraja
    8-10 päivää
  • Aikaa itsenäistymiseen
    6-8 päivää

Siitosnaaras viettää 80 % ajastaan ​​munien kanssa. Vain naaras hautoo, kun taas uros viettää aikaansa puolustaen pesää. Hautomiseen varattu aika lyhenee nopeasti muutaman päivän kuluessa. Pesäpoikasen viimeisten päivien aikana ei tapahdu hautoa. Naaras tekee kaiken ruokinnan, vaikka uros voi osallistua tuomalla ruokaa pesään. Uros voi yrittää ruokkia poikasia, mutta tämä on hyvin harvinaista. Vanhemmat kantavat ruokaa (enimmäkseen selkärangattomia, kuten hämähäkkejä ja hyönteisiä) setelillään ja laittavat sen poikasten nokkaan.(Morse ja Poole, 2005)

  • Vanhempien sijoitus
  • prekocial
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojelemassa
      • Uros
  • ennen kuoriutumista / syntymää
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Uros
  • esivieroitus/painatus
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Uros
  • ennen itsenäistymistä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojelemassa
      • Uros

Elinikä/Pitkäikäisyys

Aikuisten selviytymistä joukossaDendroicia incisaon korkea, ja vuotuinen eloonjäämisaste on 67 %. Mustakurkkuviikun pisin tunnettu elinikä on 71 kuukautta (5 vuotta, 11 kuukautta). Tämän lajin keskimääräisestä eliniästä ei kuitenkaan löytynyt tietoa.(Morse ja Poole, 2005)

Käyttäytyminen

Vihreät mustakurkkuviirit hyppäävät ympäriinsä, yleensä kasvillisuuden päällä, mutta myös maassa. Ne viipyvät yleensä metsäisillä alueilla, mutta lentävät avoimien alueiden poikki.(Morse ja Poole, 2005)



Mustakurkkuviirat kylpevät päiväsaikaan puroissa. Tähän kuuluu uppoutuminen veteen ja veden levittäminen muualle hänen kehoonsa ravistamalla. Linnut viettävät aikaa myös oksilla auringossa.(Morse ja Poole, 2005)

Pesimäkauden aamunkoitteessa ja hämärässä urokset metsästävät hyönteisiä ja laulavat ilmoittaakseen alueestaan. Kun poikaset ovat kuoriutuneet, naaras ruokkii säännöllisesti koko päivän. Kuoriutumisen jälkeen naaraat viettävät suuren osan ajastaan ​​etsiessään ruokaa poikasten ruokkimiseksi.(Morse ja Poole, 2005)

Urokset yleensä taistelevat lajikohtaisten urosten kanssa aluerajojen yli. Tämä sisältää toistensa nykimisen siipillään tai vastustajan pään nokkimista nokkallaan. Ne usein tarttuvat toisiinsa ja putoavat maahan siivet auki ja jatkavat taistelua. Naisten on tiedetty joutuvan myös alueellisiin konflikteihin keskenään.(Morse ja Poole, 2005)



  • Keskeiset käyttäytymiset
  • puinen
  • lentää
  • päivällinen
  • iltahämärä
  • liikkuva
  • muuttoliike
  • yksinäinen
  • alueellinen

Kotialue

Mustakurkkuviirat ovat alueellisia ja suojelevat pesäpaikkaa ympäröivää aluetta. Alueen koosta ei löytynyt tietoa.(Morse ja Poole, 2005)

Kommunikaatio ja havainto

Urokset laulavat aluerajoilla. Naaraan läsnäollessa tai pesän lähellä käytetään eri laulua. Tyypillinen kappale on hidas, jossa on selkeä vihellys kolmannessa ja neljännessä nuotissa, kun taas muut kappaleet ovat vinkuvaa. Toinen kommunikaatiomuoto tapahtuu ennen parittelua, yleensä uros tekee nyyhkimisen ja se on visuaalisen viestinnän muoto (katso Lisääntyminen: Parittelujärjestelmät).(Ehrlich, et ai., 1988; Robbins, et ai., 1983)



kuori emoji
  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • akustinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • kosketus
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokailutottumukset

Mustakurkkuviirat syövät pääasiassa hyönteisiätoukkia, kutenkuusen silmumatoja. Niiden tiedetään myös syövänmyrkkymuratin marjatmuuton aikana ja siitepölystäCecropiapuita talvialueellaan. Pesimäkauden aikana mustakurkkuviirat syövät yksinomaan hyönteisiä.(Morse ja Poole, 2005)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • hyönteissyöjä
  • Eläinruoat
  • ötökät
  • maanpäälliset muut kuin hyönteisten niveljalkaiset
  • Kasviruoat
  • hedelmää
  • siitepöly

Saalistaminen

Saalistajia ovat mmpunaisia ​​oraviajasinitöyhtönärhet. Nämä saalistajat kohdistavat yleensä munia, kuoriutuneita poikasia tai poikasia. Suurin uhka aikuisille ovat enimmäkseen haukatteräväkärkiset haukat.(Morse ja Poole, 2005)

Ekosysteemien roolit

Mustakurkkuviirat ovat hyönteissyöjiä. Ne voivat auttaa hallitsemaan hyönteispopulaatioita joillakin alueilla.(Ehrlich, et ai., 1988)

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Ei ole tietoa, joka viittaisi siihenDendroica virenssillä on myönteinen taloudellinen vaikutus ihmisiin. Vaikka nämä ovatkin suosittuja lintuja lintujen tarkkailussa, kuten useimmat kotkat, ja ne voivat olla indikaattoreita ekosysteemin terveydestä.

  • Positiiviset vaikutukset
  • ekomatkailua

Taloudellinen merkitys ihmisille: negatiivinen

Ei ole tietoa, joka viittaisi siihenDendroica virenssillä on negatiivinen vaikutus ihmisiin.

Säilytystila

Dendroica virensei tällä hetkellä pidetä uhattuna. Metsien tuhoutuminen pesimä- ja talvehtimisalueilla vähentää kuitenkin niiden elinympäristöä ja johtaa lajien katoamiseen kyseiseltä alueelta. Myös,balsamivillaiset adelgidit, kuusipuita saalistavat pienet imevät hyönteiset tuhoavat metsän elinympäristöjä, joihin mustakurkkuvihreät kourut luottavat.(Morse ja Poole, 2005)

Osallistujat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Marina Migliore (kirjoittaja), Kalamazoo College, Ann Fraser (toimittaja, ohjaaja), Kalamazoo College.